Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinde sıcaklıklar düşecek. Sıcaklık düşüşüyle birlikte yer yer sağanak, kar yağışı ve şiddetli rüzgarlar da görülecek. Ayrıca 32 kente sarı, 24 kente de turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Türkiye, bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Hava sıcaklıkları da 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Bilecik, Sakarya, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU’DA ÇIĞ TEHLİKESİ VAR

Güneydoğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

METEOROLOJİ'DEN 56 İL İÇİN FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 56 il için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

AFAD’DAN FIRTINA UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölge genelinde fırtına ve uyarısı yaparak vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. AFAD’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

'Doğu Anadolu'da ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli ve fırtına, yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde zaman zaman tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Vatandaşlarımızın ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” (İTTİFAK.) (Fotoğraf: AA)

Editör: Özner Berber