`height=

Bu akşam koltuklarımıza oturup gözlerimizi sahneye diktiğimizde gerçek bir hayat hikayesiyle karşılaştık. Yönetmenliğini Çiçek Dilligil`in yaptığı oyunun kahramanı oyuncu Ethel Mulinas. 

Son derece sempatik tavırlar sergileyen sanatçı, sanki izleyiciyi evinde ağırlarmış gibi içten ve samimi oyunculuğuyla gönüllere taht kurdu. Önemi bir detay oyun interaktif bir oyun. O kadar ki ekler pasta dağıtacak kadar. Şaka değil, Ethel tek tek üşenmeden oyunculara ekler dağıttı. 

Gelelim eklerin, pastaların, böreklerin gölgesindeki drama! Komedi gibi görünen ama altında büyük bir dramın yattığı bir hikaye 'Yolculuğum'; Sahnede anlatılan yolculuk aslında hepimizin yolculuğuydu. 

Bir zamanlar oldukça kilolu olan Ethel bize gerek kostümleriyle, gerek şarkıları ve gerekse sahne dekoruyla yaşadıklarını anlattı. Ama emin olun anlattıkları belki de yaşadıklarının onda biri kadardı. 

Kiloluyken istediği bedende elbise bulamamasından, insanların ona acıyan bakışlarına kadar sahnede  oradan oraya uçuşan bir bahar kelebeği gibi anlattı bize. Gelin görü ki o kelebeğin kanatlarındaki ağırlık çok fazlaydı. Mesele kilo değil aslında. Biz de alıp veriyoruz. Kafasında börekler uçuşurken brokoli kemireniniz olmadı mı hiç. Hele buharda pişmiş havuç, evlat olsa sevilmez!

Ethel diyor ki 'ya geçmişte ya da gelecek yaşıyoruz. Asıl sorun burada.' 

Doğru söylüyor. Ya hayal alemindeyiz ya da kötü anıların içinde debeleniyoruz. Ya şu an? 

Hep istiyoruz, dileniyoruz. Kim olduğumuzdan belki haberimiz bile yok. Sevmek ve sevilme arzusuyla dolu herkes. Ethel de öyle. Kimse kilolu olduğu için mutsuz değil aslında. 40 kiloluklar da mutsuz. Bu işte bir terslik var gibi. 

Öte yandan oyunun içine girerseniz tüm azınlığı görebilirsiniz. Sadece kilolu değil, kilosuz, görme engelli, kekeme, özgüvensiz, esmer, sarışın şu ya da bu; Sizin düşünce skalanıza kalmış. Mutlu olmak ve hayattan keyif almak herkesin hakkı ve hiçkimse 'azınlık' olduğu düşüncesiyle kendini gizlememeli ve şu anı düşünmeli. Ne geçmiş var ne de gelecek. 

Bu arada sahne dekoru ve oyuncunun kostüm detayları için bir alkış da buradan gelsin. 

Tebrikler Ethel Mulinas, yolculukların sana her zaman şans getirsin. 

`height=