Bir süredir Galatasaray`ın bir önceki başkanıyla şu anki yönetim arasında alacaklardan kaynaklanan bir gerilim yaşanıyor. Bir önceki Başkan Dursun Özbek, 100 milyon avro alacağı olduğunu söyledi, sonra bu rakam 20 milyon avro olarak güncellendi, ardından 8 milyon avroluk kısmı defalarca söz verildiği halde ödeme yapılmadığını gerekçe gösteren Özbek icra takibi başlattı. Ardından yönetim Dursun Bey`in usulsüz faturalarla kulüpten para talep ettiğini ima eden açıklamalar ve belgeler yayınladı. Aynı tavır kongre sürecinde de sergilenmiş ve Dursun Bey`i suçlayan çok sayıda belge kongre salonunun ekranından delegelere ve kamuoyuna açıklandı. Bir kısmı medyaya düştü. Ancak devamında bir yargıya başvurma olmadı. Tam bu konu bir şekilde halledildi diye düşünülürken yeniden Özbek ve kulüp arasında alacak tartışması başladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz geçmiş yıllarda Gaziantepspor kulübünün Dursun Bey`in otelinde kalmasından kaynaklı alacağının kulüpten istendiğine ilişkin belgeyi medyayla paylaştı. Ardından spekülasyonlar başladı. Bir kulüp İstanbul deplasmanına geldiğinde neden rakip başkanın sahibi olduğu otelde konaklar?! Daha ilginçolanı İstanbul kulübünün başkanı, rakip takımın otel parasını neden kulübüne fatura eder?! Daha da ilginçolanı ise İstanbul kulübünün yeni başkanı neden bunu açıklar?!!! Bilmeyenler için açayım, İstanbul`a gelen futbol ve basketbol takımlarının büyük çoğunluğu Dursun Özbek`in işletmecisi olduğu dünyaca ünlü oteller zincirinin İstanbul şubesinden kalır. Dursun Bey, sporun içinden gelen biri olduğu için kulüplere büyük indirim uygular. O nedenle Gaziantepspor`un Dursun Bey`in otelinde kalması şaşılacak bir durum değil. Ayrıca Dursun Özbek, Gaziantepspor`dan -şayet varsa- alacağını tahsil edememiş de olabilir. Tuhaf olan kulübe fatura etmek istemesi. Gaziantepspor kulübü ile otel işletmecisi arasındaki bir alacak-verecek meselesi neden Galatasaray Kulübü`ne uzar anlamak zor. Daha tuhafı mevcut başkan çeşitli spekülasyonlara yol açacağını öngöremeden neden bu belgeyi medyayla paylaşır!

Galatasaray, sportif başarılarına karşın idari olarak çok kötü yönetiliyor. Maalesef yönetim yaptığı hatalardan ders almadan yenilerini yapıyor. Dursun Özbek için yapılan iddialara ciddi boyutta. Şayet uygun olmayan faturalarla kulüpten alacağı olduğu iddiasındaysa görevi kötüye kullanmış demektir. Başvurun yargıya, kulübün parasının peşine düşün. Yok bu iddialar dayanaksızsa ödeyin eski başkanın parasını. Karşılıklı tehdit eder gibi açıklamalarla kulübün itibarını zedeliyorsunuz!