TÜ RKİYE NİN LEZZETLERİNİ, Avrupalıların damak tadına sunan, çok değerli bir güçAvrupa da oluşmuş bulunmakta.
50 yılda yerini bulan, GIDA MADDELERİ ve GASTRONOMİ EKİPMANLARI alanında sadece ithalatçı, satıcı boyutunda kalmayan, imalatını da yapan, hatta fabrikalar kurarak sadece kendi sınırları içinde değil, başka kıtalardaki ülkelere de ihracat yapan, hatta bu ülkelerde üretim yapan, yaptıran, markalar satın alan kuruluşların sahibi   AVRUPALI TÜ RK GASTRO HEROLARIMIZ var.
Türkiye Lezzetlerinin tanıtımında, gönüllü olarak faaliyet gösteren Türk Mutfağının Eğitimi çalışmalarından, yayıncılık alanına dönük hizmetler veren Avrupalı Türkler var.
Türk mutfağının bilindiği gibi çok geniş bir lezzet yelpazesi bulunmakta, Saray Mutfağından Anadolu Mutfağına, Yöresel Mutfaklardan, eskiden Osmanlı İmparatorluğu nun hakimiyetindeki ülkelerin mutfakları ile tümünün füzyonundan oluşan, bugünkü yaşayan TÜ RK MUTFAĞINA kadar.
Ü lkemizin coğrafi yapısı ve iklim şartları, çok zengin sebze, meyve, bakliyat çeşitlerinin yetişmesine elverişli, vegan-vejeteryan lezzetler ile sebzeli meyveli Et, Balık, Tavuk etleri ile yaratılan lezzetler Dünya Gastronomisinin lideri olmamıza zemin hazırlıyor.
Biz LDF/Lezzet Dernekleri Federasyonu olarak, içimizdeki bu gücü:   2007 de Berlin de kurduğumuz EUROTURK CHEF CLUB e.V ile bütünleştirdik. VKD/Alman Aşçılar Federasyonunun üyesi olarak, 4 yılda bir Almanya da yapılan İKA/Dünya Aşçılar Olimpiyatlarına, 2008- 2012-2016 yıllarında katıldık ve Türk Cheflerimizin boyunlarını Altın, Gümüş ve Bronz Madalyalarla donattık. 
Bugün birçoğunu TV lerdeki programlarda ve Ü niversitelerimizin Gastronomi Eğitimlerinde görebilirsiniz.
Malum 2020 yılında Covid 19 hastalığı dolayısıyla katılamadığımız, Dünya Aşçılar Olimpiyatlarına   2024 ün Şubat ayında, inşallah yine   katılacağız.
Ü stelik bu olimpiyatlarda daha da güçlüyüz, yanımızda EUROTÜ RK GASTROHEROLARI MIZ ile Türkiye de ve Avrupa da GASTRONOMİ EĞİTİMİ alan, Hotel ve Restaurantlarda çalışan, hatta kendi Marka Restaurantlarını kuran EUROTURK CHEFLERİMİZLE beraberiz.
Bizi izlemeye devam edin, geniş ve detaylı açıklamaları önümüzdeki haftalarda yapacağım. Selam ve sevgilerimle,
@pakmanvasfi