07 Şubat 2023, Salı
Son Dakika

Yüzeyi buzla kaplı Balık Gölü fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

Ağrı'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için İstanbul'dan gelen fotoğraf tutkunları, soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buzla kaplanan Balık Gölü'nde doğal güzellikler ile Diyadin ilçesindeki kaplıcaları fotoğrafladı.
11.01.2023 12.10.17

DoÄŸu Anadolu Bölgesi'nin saklı güzellikleri arasında yer alan AÄŸrı'daki Balık Gölü, yüzeyi buzla kaplı görüntüsüyle fotoÄŸraf tutkunlarının uÄŸrak yeri haline geldi.

TaÅŸlıçay ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sinek Yaylası mevkisinde bulunan 2 bin 241 rakımdaki göl, sahip olduÄŸu doÄŸal güzellikleriyle yılın her dönemi çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

KuÅŸ, balık türleri ve iki adanın bulunduÄŸu gölün yüzeyi, dondurucu soÄŸukların etkisiyle tamamen dondu.

Yaz aylarında kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiÄŸi göl, kışın da buzla kaplı yüzeyiyle fotoÄŸraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Bölgenin tarihi ve doÄŸal güzelliklerini görmek için İstanbul'dan gelen bir grup fotoÄŸraf tutkunu, buzla kaplı gölün üzerinde yürüyüÅŸ yaptı.

Burada fotoÄŸraf çeken grup, çevredeki köylerde yaÅŸayan vatandaÅŸların olta ile balık avlamasını izleyip bu anları fotoÄŸrafladı.

FotoÄŸraf tutkunları, daha sonra Diyadin ilçesindeki kaplıcaları da ziyaret etti.

DonmuÅŸ gölün üzerinde ilk defa yürüdüler

FotoÄŸrafçı Mürsel YaÄŸcıoÄŸlu, AA muhabirine, daha önce de bölgeye grup halinde fotoÄŸraf tutkunlarını getirdiklerini, gelenlerin bölgenin tarihi ve doÄŸal güzelliklerini çok beÄŸendiÄŸini söyledi.

16 kiÅŸilik ekiple fotoÄŸraf çekimi için önce Van, sonra da İshak PaÅŸa Sarayı'nı ziyaret ettiklerini belirten YaÄŸcıoÄŸlu, ilkbaharda da bölgeye gelmeyi planladıklarını bildirdi.

MuhteÅŸem doÄŸasıyla dikkati çeken Balık Gölü'nde fotoÄŸraf çalışması yaptıklarını ifade eden YaÄŸcıoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Hem daÄŸlarda hem de gölde muazzam bir görüntü var. Buzun üzerinde yürümek çok heyecanlıydı. Buzdan sesler geliyordu ve üzerinde yürürken heyecanla fotoÄŸraf çektik. Grubumuzdaki birçok kiÅŸi donmuÅŸ bir gölün üzerinde ilk defa yürüdü. Biz özellikle büyükÅŸehirlerde yaÅŸayanlar ve doÄŸayı özleyen insanlar olarak bu tür yerlere geldiÄŸimizde aldığımız keyfin tadına doyum olmuyor."

Tekrar gelecekler

Arzu Åžener ise buzun üzerinde yürümenin keyifli olduÄŸunu belirterek, "Burada olmak çok güzel, müthiÅŸ ve inanılmaz bir deneyim. Daha önce karın üzerinde dolaÅŸtım ama buz tutmuÅŸ bir gölü ilk defa gördüm. Burası muhteÅŸem ve tekrar geleceÄŸiz." ifadelerini kullandı.

Zerrin Yat da fotoÄŸraf tutkunu olduÄŸunu dile getirerek, tarihi ve doÄŸal güzellikleri yerinde görmekten mutluluk duyduÄŸunu söyledi.



Yorum Ekle