Zorlu zemine rağmen sezonun ilk yarısında Galatasaray da görmediğimiz fiziksel direnci gördük. İtalyan kondisyoner Alberto Bartali nin Antalya kampında çalıştırma metotları anlaşılan o kadar etkili olmuş. Çalışkanlığı ve hızıyla ön plana çıkan, Linnes ten etkili destek alan Onyekuru Galatasaray ı sürekli hücuma taşıdı. Ancak gol vuruşu konusunda etkili olamadı. Bunda zemin azizliğinin etkisi olduğunu söyleyenimiz oldu. Feghouli istekliydi. Sinan ın arka direğe kestiği mükemmel topu gol yapsa maçdaha kolay olurdu Galatasaray için. Aslında Feghouli onu gol yapacak kalitede bir oyuncu ama bu güzel pozisyon kaçtı.

Marcao`u Galatasaray`ın ikinci maçında çok beğendim. Sanki kırk yıllık Galatasaraylı gibiydi. Marcao kuvvetli oluşunun yanı sıra yüksek top tekniği, kademe anlayışı, gelişigüzel pas vermemesiyle ve topu oyuna etkili sokmasıyla ben bu takımın direk ilk 11 oyuncusuyum diyordu.

Galatasaray ın 35 ile 45 dakika arasında kurduğu 10 dakikalık baskıda Ndiaye, Feghouli, Sinan ve Onyekuru fırsatlardan yararlanamadı. Kaptan Selçuk İnan ın ağır zemine rağmen çok iyi oynadı. Selçuk paslarını etkili kullandığı gibi Onyekuru yu sürekli Göztepe savunmasının arkasında topla buluşturdu. Maicon un pozisyonunda bence penaltı yoktu. Hem çok yakın hem de pozisyonda kendisine faul yapıldı. Var da hakem izlemesine rağmen nasıl göremiyor anlamıyorum.

Mariano nun ortasında günün çalışkan ismi Sinan ın göğsü ile attığı fantastik gol Galatasaray ın zirve yürüyüşünü emin adımlarla yürümesine katkı sağladı.

Onyekuru, sol tarafa geçtikten sonra etkili oynuyor. Gol vuruşlarını nedense Göztepe karşısında gerçekleştiremedi ama Onyekuru, her geçen gün üstüne koyuyor. Bu maçta gol atmadı ama görevini fazlasıyla yaptı. Ağır zemine rağmen çok etkiliydi. Haftaya Alanya deplasmanını da kazasız atlatıp 3 puan alırsa. Şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde edecek.

İmparator transfer konusunda sabır istiyor:

'Herkes transfer yapmak ister. Biz de yapmak istiyoruz. Bütün yönetimimiz de profesyonel arkadaşlarımız da yapmak istiyor. Peki neden olmuyor? Bazen transfer yapmak istediğiniz zaman paranız olmuyor. Paranız olduğunda da zamanınız olmuyor. Böyle bir sıkıntı da var bu işte. Galatasaray`a faydalı olabilecek en iyi oyuncuyu ekonomik bir şekilde almak gerekiyor. Burada içhesaplaşmamızı yapabiliriz. Ben isim üzerinden gitmek istemiyorum. Bu durumu ben de Galatasaray`a yakıştıramıyorum. Ben de uygun bulmuyorum. 31 Ocak akşamı 12`ye kadar şurada birkaçgünümüz var. Sabırla biraz daha beklesinler. Bu dönemi kayıpsız atlatıyoruz. Kaybetsek çok daha enteresan işler olabilir ama gelin hep beraber üzümünü yiyelim. Bağcıyı sonra kendi aramızda hallederiz ama acımasızca davranıyoruz bazen. Bunlar hoş değil. Burası Galatasaray. Çok büyük bir markadan bahsediyoruz. Galatasaray`ın transferleri ulu orta konuşulmaz. Hepinizin elinde liste var. Galatasaray burası. Galatasaray demek dünyanın en iyi markalarından biri demek. Yapar, yapmaz o ayrı konu. Galatasaraylıların dışında kimseyi ilgilendirmez. Galatasaray`ın transferleri her gazetecinin her televizyoncunun her sosyal medyacının elinde. Galatasaray 31 Ocak gece 12`ye kadar her şeyi yapar. Kendine yakışanı yapar. Transfer olmazsa da neden yapmadığına yönelik Galatasaraylılara hesabını verir. Ama ağlamaz, benim santraforum yok diye. Geldiği zaman belki başka problemlerimiz olacak. Keşke bu konuya gösterdiğimiz hassasiyeti, ilgiyi Galatasaray`ın başka problemlerine de göstersek. Seyircimizi anlıyorum. Ben kendim de söylüyorum. Bu durumu uygun bulmuyorum. Ama 3-4 gün daha var. Ondan sonra daha rahat hesap sorulur.'