Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde yaşanan Kafkametler gemisi faciasıyla ilgili gelişmeleri paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geminin batmadan önceki son görüntülerini paylaştı.

Bakan Yerlikaya, geminin Rusya Temryuk Limanı'ndan aldığı yükü Aliağa'ya getirmek üzere sefere çıktığını ve kötü hava koşulları nedeniyle Ereğli limanı önlerine demirlediğini belirtti. Ancak geminin mendireğe sürüklenerek çarparak battığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, gemide bulunan 12 Türk mürettebattan biri hayatını kaybetti. Bakan, hayatını kaybeden denizci için Allah'tan rahmet dilerken, ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca, 11 mürettebatın arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Olayla ilgili olarak yapılan arama kurtarma çalışmalarına, 2 Karakol Uçağı, 1 helikopter, 2 devriye botu, 4 SAK Timi, 295 araç ve 795 personelin katıldığı bilgisi verildi. 

23 il için "sarı" kodlu uyarı! AKOM uyardı! Tüm hafta hava nasıl olacak? 23 il için "sarı" kodlu uyarı! AKOM uyardı! Tüm hafta hava nasıl olacak?

Ayrıca, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde aynı limanda yaşanan başka bir olayda, fırtınanın etkisiyle ikiye bölünerek kıyıya vuran Kamerun bayraklı başka bir geminin 13 personelinin itfaiye ekiplerince tahliye edildiği belirtiliyor.

Belediye ekipleri, fırtına ve sağanaktan etkilenen bölgelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor, zarar gören iş yerleri için yardımlarda bulunuyor.

Kaynak: (DHA)