Ege ve Akdeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgarlarla birlikte sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak sıcaklıklarda artış yaşanabilir. Meteoroloji yetkilileri, Marmara ve Ege bölgeleri için toz taşınımı konusunda uyarıda bulundu.

Sahra üzerinden Türkiye'ye çöl tozu geliyor! Sahra üzerinden Türkiye'ye çöl tozu geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Bilecik, Kayseri, Aksaray, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mardin, İzmir'in kuzeyi, Manisa'nın doğusu, Balıkesir'in güney kesimleri, Adana'nın güney ve doğu kesimleri ile Diyarbakır ve Batman'ın güney çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bazı yerlerde ise gök gürültülü sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerinde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor. Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı olabileceği uyarısı yapılıyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor

Hava sıcaklığı

İç ve batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 3 ila 6 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Güney Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarların etkili olması bekleniyor..

Toz taşınımı

Marmara ve Ege bölgelerinde yer yer toz taşınımı olabileceğinden dolayı, olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmak önem taşıyor.

Kuvvetli rüzgar ikazı!

Rüzgarın, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Güney Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.ır.

Bölge bölge hava tahmini

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bölgenin kuzeyi, Bilecik çevreleri ile ilk saatlerde Balıkesir'in güney kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Ayrıca, bölge genelinde toz taşınımı beklentisi bulunmaktadır.

Edirne: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar mevcut olacak.

Kırklareli: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ege

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, ilk saatlerde İzmir'in kuzeyi ve Manisa'nın doğu kesimlerinde yerel sağanak yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, bölgenin güneyinde yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi beklenmektedir. Güney ve batı bölgelerinde toz taşınımı görülebilir.

İşte bölge illerine ilişkin hava durumu tahminleri:

Hatay’da kuduz alarmı Hatay’da kuduz alarmı

Afyonkarahisar: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Denizli: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. İlk saatlerde kuzey kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Manisa: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. İlk saatlerde doğu kesimlerinde yerel sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Akdeniz

Parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Adana'nın güneyi ve doğusu, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Ayrıca, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi beklenmektedir.

İşte bölge illerine ilişkin hava durumu tahminleri:

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Güney ve doğu kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Hatay: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Mersin: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

İç Anadolu

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, kuzey kesimleri ile Kayseri, Aksaray ve Niğde çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir.

İşte bölge illerine ilişkin hava durumu tahminleri:

Ankara: Parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak. Hafif sağanak yağışlar bekleniyor.

Çankırı: Parçalı çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Hafif sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Eskişehir: Parçalı çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Hafif sağanak yağışlar bekleniyor.

Konya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, batı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir.

İşte bölge illerine ilişkin hava durumu tahminleri:

Bolu: Parçalı çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Sağanak yağışlar bekleniyor.

Düzce: Parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sağanak yağışlar görülebilir.

Sinop: Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Zonguldak: Parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sağanak yağışlar bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olabilir.

Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

İşte bölge illerine ilişkin hava durumu tahminleri:

Amasya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Tokat: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis olabilir.

Ayrıca, bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

İşte bölge illerine ilişkin hava durumu tahminleri:

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Kars: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Malatya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Van: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis olabilir.

Ayrıca, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır ve Batman'ın güney kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir.

İşte bölge illerine ilişkin hava durumu tahminleri:

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah saatlerinde yer yer sisli olabilir, gece saatlerinde güney kesimlerinde sağanak yağışlar görülebilir.

Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Siirt: Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Kaynak: DHA