Lezzet tutkunları için “İstanbul”

Lezzet aramak bir tutku işidir. İşte İstanbul, lezzet dolu işletmeleriyle farklı tatlar arayan ve bunları deneyimlemek isteyenler için ideal bir şehir bence. Bu kentte, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her türlü lezzetli yemeğin yanı sıra, keyifli vakit geçirebilecek de çok sayıda mekan bulunuyor. Bu lezzet durakları nedeniyle İstanbul’a zengin bir yeme-içme kültürüne sahip bir şehir de diyebiliriz. Şahane yemeklerin ve içeceklerin olduğu bu mekanlar aynı zamanda iş ve arkadaş toplantılarının adresi niteliğinde bir buluşma noktası olarak da hizmet görüyor. Yine bu lezzet noktalarında taze taze kavrulmuş kahve çekirdeklerinden demlenen yumuşak veya özel içimli kahveler de çok daha keyifle içilmekte. Dostlarınızla sohbet edip iyi vakit geçirebildiğiniz, denizi gören harika manzaralar eşliğinde yemeklerin tadına varabildiğiniz ve şahane ortamları olan bu kafe restoranlarını, İstanbul’un hemen hemen her semtinde bulabilirsiniz. Bu mekânların her bütçeye uygun menüleri de bulunuyor.  
İşte İstanbul'da yeme-içme keyfi için en iyi adreslerden bazıları:
İstanbul'da kafe restoran konseptinde faaliyet gösteren mekanlardan biri Fatih ilçesinde inanılmaz manzarasıyla göreni mest eden “Hüsnü Ala”. Bir diğeri ise Bakırköy ilçe merkezinde ferah ve yeşillikler içinde “Hadiqa Cafe Restaurant”. 3.sü ise Anadolu yakasının nezih ilçelerinden Ataşehir’de yemyeşil doğal ortamıyla “Monna Cafe Restaurant”. 

Hüsnü Ala Cafe (4)

Hüsnü Ala Cafe ve Restaurant, Fatih

“Manzaranın En Lezzetli Hali”

İstanbul'un en güzel manzarasıyla lezzetli yemekler ‘Hüsnü Ala’da
Değerli dostum gazeteci Hakan Solaker’in önerisi üzerine gittiğim Fatih Süleymaniye’de bulunan Hüsnü Ala’nın manzarası tabir yerindeyse beni resmen büyüledi. Mekan sahibi Hakan Yeşilselvi beyde Siirtli hemşerim çıktı. Buna ayrı bir sevindim. 2013 yılından beridir burada lezzetseverlere hizmet veriyor. Hüsnü Ala Cafe ve Restaurant’ı, İstanbul'da mutlaka denenmesi gereken mekanlardan biri olarak görüyorum. İstanbul'un tarihi yarımadasında, Süleymaniye Camii'nin hemen yanı başında yer alan Hüsnü Ala Cafe ve Restaurant, uluslararası bir üne sahip lezzetli yemekleriyle şehrin en popüler mekanlarından biri. 800 kişilik terası, 500 kişilik kapalı alanı ve 150 araçlık otoparkı ile geniş bir kapasiteye sahip olan restoranın olağanüstü güzellikte bir manzarası bulunuyor. Hüsnü Ala Cafe ve Restaurant, muhteşem manzarasına rağmen uygun fiyat politikasıyla da öne çıkıyor. İstanbul'da keyifli bir yemek deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir mekan olan Hüsnü Ala, ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Hüsnü Ala Cafe (5)

İstanbul’un en şahane seyir terası

Bir nevi şehre tepeden bakan seyir terası hüviyetinde bu mekanın üst katından o büyüleyici Haliç’i, İstanbul Boğazını ve köprülerini, Galata Köprüsü ve Kulesi’ni ve daha İstanbul’un nice eşsiz güzelliklerini seyre adeta doyum olmuyor. Haliç'in incisi Galata Köprüsü'nün altından süzülen vapurların, kıyı boyunca sıralanmış tarihi yapıların ve Boğaz'ın eşsiz manzarasını sunan bu terasta, İstanbul'un tüm güzellikleri bir arada gözler önüne seriliyor. Güneşli bir günde, terasta oturup, yudumladığınız bir kahve eşliğinde bu manzarayı seyretmenin keyfi bir başkadır. İstanbul'un masmavi suları, ışıl ışıl parlayan binaları ve tarihi yapıları, sanki bir tablodan fırlamış gibidir. Haliç'in kıvrımlı suları, Boğaz'ın mavi derinlikleri, köprülerin heybetli görüntüsü, Galata Köprüsü'nün hareketli hayatı, tüm bu güzellikler, seyredenleri büyüler. İstanbul'un bu eşsiz güzellikleri, insanı geçmişe ve geleceğe doğru bir yolculuğa çıkarır. Tarihin ve lezzetin iç içe geçtiği bu şehir, her köşesinde farklı bir güzellik barındırır.

İstanbul'un Lezzet Durağı “Hüsnü Ala”

İstanbul'un en sevilen mekanlarından başında gelen Hüsnü Ala Cafe ve Restaurant, zengin menüsü ve lezzetli yemekleriyle de damaklarda iz bırakıyor. Restoranın menüsünde atıştırmalıklardan en ala yemeklere ve tatlılara kadar geniş bir yelpazede lezzetler bulunuyor. En sevilen yemekler arasında pizza, kebap ve ızgara çeşitleri yer alıyor. Pizzalar, ince hamur ve doyurucu malzemelerle hazırlanıyor. İtalyan lezzetini aratmayan pizzalar, özellikle bu lezzeti sevenler için ideal bir seçenek. Kebap çeşitleri de oldukça nefis yapılıyor. Kuzu şiş, tavuk ızgara ve kanat gibi klasik lezzetlerin yanı sıra, dünya mutfağından makarna vb. farklı seçenekler de sunuluyor. Güneydoğu usulü yapılan kebaplar, mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında. Tatlı severler için de çeşitli seçenekler bulunuyor. 

Hadiqa Cafe Restaurant, Bakırköy

“Bakırköy'ün yeni lezzet durağı”

Bakırköy'de, şehrin karmaşasından uzak bir atmosferde keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal bir mekan, “Hadiqa”. Hem kafe hem de restoran konseptinde hizmet vermesine rağmen, iyi bir restorandan geri kalmayıp nefis yemekleri ile öne çıkıyor. Hadiqa, öncelikle insana ferahlık veren bir ortam sunuyor. Doğal ortamı, insanın ruhunu dinlendiriyor. Veysel Şefin elinden çıkan lezzetli yemekler ise damağınızı şenlendiriyor. Personelin sıcak davranışları ise sizi kendinizi evinizde gibi hissettiriyor. Birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarımdan Ayşe Durmuş'un yönlendirmesiyle ziyaret ettiğim Hadiqa'dan oldukça memnun kaldım. Volkan ve Cihan Beyler ve Veysel Şef gerçekten bizimle çok ilgilendiler. Türk Gastronomisinin böyle ciddi lezzet mekanlarına ihtiyacı var.

Ekran görüntüsü 2023-09-23 120147

Ferah bahçeli bir lezzet

2017 yılında hizmet vermeye başlayan Hadiqa, geniş ve ferah bahçesiyle misafirlerine şehir içinde doğayla iç içe bir deneyim sunuyor. Bahçesinde yer alan çocuk parkı sayesinde ise ailelere çocukları eğlenirken ufak bir mola verme imkanı sağlıyor. Hadiqa, zengin dünya mutfağı ve kaliteli içecek menüsüyle de öne çıkıyor. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve tatlı olmak üzere her damak zevkine hitap eden lezzetler sunuyor. Kahvaltıda serpme kahvaltı, tepsi kahvaltı ve hızlı kahvaltı tabağı seçenekleri mevcut. Öğle ve akşam yemeklerinde ise başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere geniş bir menü bulunuyor. Hadiqa, uygun fiyat politikasıyla da öne çıkıyor. Mekanın diğer yemek ve içecek fiyatları da İstanbul'un önemli mekanlarına göre oldukça uygun. 

Hadiqa Cafe (5) (1)

Hadiqa'nın sevilen yemekleri 

Mekanın şefi Veysel Veysel Baycemendur’in Meksika mutfağı tecrübesi mekanda ağır basıyor. Belli başlı yemeklerin arasında Mushroom chicken, spinach chicken, ızgara tavuk, tavuk schnitzel, humuslu tavuk, tavuk paillard, Meksika usulü tavuk, sriracha soslu tavuk, fish taco, fajita etli, fajita tavuklu, quesadillas mexican, taco sabır etli, taco sabor tavuklu ve sacda tavuk bulunuyor. Yine kırmızı et ağırlıklı sac tava, firikli kuzu sırtı, pazı yatağında bonfile, kuzu pirzola mantar soslu dana madalyon, dana antrikot, lokum bonfile, çökertme kebabı ve balıkta ızgara somon yer alıyor. Benim tercihim Hayrabolu tatlısı gibi klasik lezzetlerin yanı sıra daha tiramisu, cheesecake, brownie, gibi farklı tatlı seçenekleri de bulunuyor.
Hadiqa'nın içecek menüsü
İçecek olarak da bitki çayları, özel demlenmiş karışımlar, Türk kahveleri, espresso kahveler, espresso bazlı buzlu kahveler, filtre kahveler, yöresel filtre kahveler, sahlepler, sıcak çikolatalar, kokteyller, smoothie, bubble tea, milkshake, frozen, detoxlar, taze meyve suları ve ev yapımı limonata yer alıyor. 

Bir mekan önce insana ferahlık vermeli, sonra nefis tatları sunmalı ve bunların yanında fiyatı da makul olmalı.

Monna Cafe (3)
Monna Cafe Restaurant, Ataşehir

“Doğal yeşil ortamda nezih bir mekan”

2019 yılında Emre Tuna ve babası tarafından kurulan Monna Cafe Restaurant, Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan camii parkının içinde yer alıyor. Dünya mutfağı ve kahvaltı servisi sunan mekanın şefi Cenker Kudret Özatelye, yaklaşık 30 yıldır sektörde faaliyet gösteren deneyimli bir şef. 
Monna, benim de katıldığım bir organizasyonla 4. Yılını kutladı. 
Monna Cafe Restaurant’ın 4. yılı kutlamaları doğrultusunda Gurme Görelim instagram fenomeni Güray Serttaş'ın daveti üzerine gittiğim mekanın kahvaltısı bana göre gerçekten çok iyiydi. Daha nice nice başarılı yılları olmasını temenni ediyorum. Ataşehir'de böyle keyifli, ferah, etrafı yeşillikler içinde lezzetli ürünleri olan bir mekan kolay kolay bulunmaz. Kahvaltı ürünleri, sıradan bir kahvaltının çok ötesinde. Yemeklerinin de öyle olduğunu tahmin ediyorum. 40-50 çeşit ürünü burada sayamam ama hepsi de kaliteli ve lezzetli ürünler. Mekan sahibi Emre Tuna, sanki evine misafirliğe gitmişiz gibi bizimle ilgilendi. 

Monna Cafe (1)

Ataşehir Mimar Sinan Camii

Ataşehir’de Anadolu Yakasının en görkemli camilerinden Mimar Sinan Camii Parkı, çocukların da gelmek için can atacakları bir yer. 45.000 m2 alanda 10.000 kişilik cemaat kapasitesi olan camide açık çocuk oyun parkı, fitness alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuru, Meslek Edindirme Kursları, hediyelik eşya mağazaları, yayınevleri, kitap evleri ve konferans salonu vs. bulunuyor. Caminin içerisi ise etkileyici hat yazıları ve avizelerle donatılmış, gösterişi, heybeti manzarasıyla görülmeye değer modern camilerimizden. Alışveriş merkezi, 300 araçlık kapalı otoparkı ve birde Monna Cafe Restaurantı var. 

Monna Cafe (4)

Ataşehir ’in gözdesi “Monna”

İstanbul Anadolu yakasının nezih bir ilçesi Ataşehir'de bulunan Monna Cafe Restaurant, dünya mutfağının lezzetli tatlarını misafirlerine sunuyor. Güzel manzarası, şık mimarisi ve doğayla iç içe konumuyla öne çıkan mekan, şehri uzaktan izlemek isteyenler için de ideal bir yer. Modern tasarımı ve teras konsepti ile ön plana çıkan Monna, dünya mutfaklarındaki farklı damak tatlarını kalitesi ve şık sunumları ile misafirlerinin beğenisine sunuyor. İçeceklerin keyfini doya doya yaşayabileceğiniz mekanda, şehrin stresinden uzak vakit geçirmek mümkün. Monna Cafe Restaurant'ın iddialı olduğu ürünler arasında serpme kahvaltı ve burger yer alıyor. Fiyatlar ise muadillerine göre uygun. Bir kahvaltı anca bu kadar çeşitli dolu dolu ve lezzetli olabilir. Kahvaltı severler bence buradaki hizmetten epey memnun kalıyorlar.