ÖDEM PROBLEMİ

Kilo vermeye ihtiyacı olan ama bunu içten içe pekte kabul edemeyen kişilerin ilk kaçış yolu ödemdir.Bu kişiler fazla kilolarının tek nedeninin ödem olduğunu düşünüp geri kalan problemleri görmezden gelirler.

Bazı vücutlar gerçekten de çok fazla ödem barındırır.Zayıflamak isteyen danışanlarım da ilk birkaçkiloyu hızlıca verip ödem sökülümü yaşıyorlar ve sonrasında esas kilo verme sürecine giriyoruz.
Peki bu ödem problemi oluşmadan ödem ile nasıl başa çıkabiliriz ve neden ödem olur beraber inceleyelim:

Bazı dokuların içerisinde yer yer sıvı birikmesi ile oluşan ödem vücuda çok kolay yerleştiği gibi vücuttan da çok kolay uzaklaşır.Çok fazla tuzlu atıştırmalık tüketmek,alkol tüketimi,konserve yiyecekler,bazı ilaçlar,uzun süre açkalmak,karbonhidrat içeriği çok yüksek yemekler yemek,yolculuğa çıkmak,hareketsizlik vücudun ödem tutmasına sebep olur.

 Ödemim var,ne yapmalıyım?

Beslenmenizden konserve yiyecekleri (ton balığı,mısır vb) tamamiyle çıkarmanız, turşu gibi fazla tuz içeren besinlerden tüketmemeniz vücudun ödem tutmaması için en önemli noktalardandır.
Bunların yanı sıra alkol tüketimi de ödeme sebep olduğundan alkol tüketiminizi minimuma indirmek gereklidir.Yine aynı şekilde karbonhidrat içeriği yüksek tercihler (fazla ekmek,makarna,pilav,patates vb. tüketimi) vücutta çok fazla su bağlar,yani vücudun ödem tutmasına sebep olur.Bu sebepten dolayı bu besin grubunu minimum seviyede tüketirken suyu fazla miktarda tüketmek gereklidir.Beslenmenin dışında uzun süre hareket etmemek de (özellikle yolculuk gibi süreçler) ödeme neden olduğundan yürüyüş yapmanızı öneririm.
Beslenme ve egzersiz sürecinize ek bir diğer tavsiyem ise birçok güzellik merkezlerinde dahi olan bazı mekanik masaj aletleri.Bu cihazlar sıvı biriken dokuları titreşim ve yüksek masaj gücü ile uyararak mevcut ödemin boşaltım yolu ile vücuttan atılmasını sağlar.Elbette ödemli olan bölgeye kendiniz el yordamı ile masaj uygulayarak benzer etkiyi sağlayabilirsiniz. Cihazlar,masaj aletleri ödem atımını sağlar fakat hiçbir koşulda beslenme sürecinizi düzenlemediğiniz takdirde tam anlamıyla kilo verme sürecini başlatmaz.