4. Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması'nda dereceye giren gençler ödüllere boğuldu.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye iş birliğiyle Gastronometro'da düzenlenen 4. Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması'nda dereceye giren gençler ödüllere boğuldu.

Gastronometro Da Ödüller 8

Pandemi nedeniyle üç yıl verilen aradan sonra yeniden başlayan "Sektör Yetenek Avında" projesi kapsamında düzenlenen yarışmanın amacı, gastronomi turizminin gelişmesine katkıda bulunmak ve turizm meslek liselerinden mezun olan öğrencilere mesleği sevdirerek kolay istihdam imkanı sağlamaktır.

Bence bu yarışma, gastronomi turizminin gelişmesi için önemli bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca, turizm meslek liselerinden mezun olan öğrencilere mesleği sevdirerek kolay istihdam imkanı sağlamayı da amaçlayan yarışmaya Türkiye'nin farklı illerinden 12 turizm meslek lisesi katıldı. Öğrenciler, önceden belirlenen bir menüyü hazırladılar. Yemekler, jüri tarafından değerlendirildi.

Gastronometro Da Ödüller 1Yarışmada dereceye giren öğrenciler şu şekilde:

  • Birinci: Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İkinci: Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Üçüncü: TÜROB 50. Yıl Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • ECOLAB Hijyen Ödülü Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 

Gastronometro Da Ödüller 7

Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Jüri Üyeleri:

  • Jüri Başkanı Vedat Başaran – Şef, İşletmeci, Türk Mutfağı Araştırmacısı 
  • Serkan Aksoy – Michelin Yıldızlı Executive Chef, Nicole Restaurant 
  • Mehmet Faruk Yardımcı - Executive Chef, JW Marriott Marmara Sea
  • Gökmen Sözen - Foodinlife Genel Yayın Yönetmeni
  • Emre İnanır - Executive Chef, Tuğra Restoran, Çırağan Palace Hotel Kempinski
  • Soner Kesgin - Executive Chef, Swissotel The Bosphorus İstanbul
  • Erich Ruppen – Usta Öğretici, Le Cordon Bleu Istanbul
  • Giancarlo Gottardo - Director Culinary at Divan Hotels&Restaurants
  • Tuğçe Mirza Canik - Executive Chef, Restoran Modern
  • Murat İlke Özipek - Yönetici Eğitmen Şefi, Gastronometro
  • Mustafa Emirli - ECOLAB Eğitim Müdürü

Gastronometro Da Ödüller 4

Ödül Töreni:

Moderatörlüğünü Esra Değirmenci'nin yaptığı ve benim de katıldığım yarışmanın ödül töreni, Gastronometro'da gerçekleşti. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül olmak üzere eğitim, turizm, gastronomi ve medya camiasından yoğun katılım oldu. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TUGEV Başkanı Serpil Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ve Metro Türkiye CEO'su Erkan Güral katıldı. 

Gastronomi Turizminde Gençler Avantajımız

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, 4. Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gastronomi turizmi için öncelikli tercih edilen ülke haline geldiğini söyledi. Gastronomi turizminin dünya ülkelerinde turizm gelirinin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirten Eresin, "Türkiye'de de hâlâ gelişime açık bir alandır. Gastronomi de fazlasıyla nitelikli iş gücüne ve deneyime dayanıyor. Dolayısıyla, gençler bu konuda en önemli avantajımız ve güvencemiz." dedi. Hedeflerinin bu yarışmayı büyütmek ve Türkiye geneline farklı kategorilerle genişletmek olduğunu kaydeden Eresin, "Bu amaca yönelik adımlarımızı hızlıca atmak üzere Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) ile işbirliğimizi de başlattık.

Yarışmamızın gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı başta yarışma koordinatörümüz Şef Vedat Başaran’a, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Metro Türkiye’ye Gastronometro Direktörü Şef Maximilian Thomae’ye, İTO ve TUGEV Başkanı Şekib Avdagiç ve TUGEV Başkanvekili Bahadır Yaşık’a, yarışma jürisinin tüm kıymetli üyelerine, ödül sponsorlarımız Kütahya Porselen ve ECOLAB’a, yarışmaya katılarak bu güzel organizasyonu anlamlı kılan tüm okullarımıza, okul yönetimlerine ve geleceğimizin teminatı genç yetenek öğrencilerimize şahsım ve kurumum TÜROB adına teşekkür ederim ” diye konuştu.

TUGEV Başkanı Serpil Yavuz: "Bu yarışma, gastronomi turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca, turizm meslek liselerinden mezun olan öğrencilere mesleği sevdirerek kolay istihdam imkanı sağlamayı da amaçlamaktadır."

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu: "Bu tür yarışmalar, öğrencilerimizin becerilerini geliştirmeleri ve kendilerini göstermeleri için önemli bir fırsattır."

Gastronometro Da Ödüller 9

Metro Türkiye Ev Sahibi Oldu

Yarışmaya ev sahipliği yapan Metro Türkiye'nin Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Aslı Duran, yaklaşık 35 yıldır Türk mutfak kültürünü ve değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve şefleriyle birlikte bu mutfağın dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirtti.

Gastronometro Da Ödüller 5

Metro Türkiye CEO'su Erkan Güral: "Gençlerin gastronomi turizminin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Bu yarışmayı desteklemekten gurur duyuyoruz" dedi. 

Türkiye'de 30 yıldan bu yana görev yapan ve Türk Aşçılar Milli Takımı'nın kurulmasında büyük payı bulunan Gastronometro Direktörü Alman Şef Maximilian J.W Thomae, yarışma öncesi yapılan çalışmaları anlattı.