BUNGE TÜRKİYE’DE GIDA ÇÖZÜMLERİ KATEGORİSİNDE ŞMS KOPUZ GIDA İLE BÜYÜYECEK

Bunge, endüstriyel gıda çözümleri alanında ŞMS Kopuz Gıda ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında ŞMS Kopuz Gıda, Bunge'nin ürünlerini Türkiye pazarında dağıtacak. Bunge, basın toplantısında Türkiye'deki ilk inovasyon merkezi Creative Stüdyo'nun da açılışını duyurdu. Creative Stüdyo, müşterilerin özel ihtiyaçlarına göre gıda çözümleri geliştirmek için tasarlandı. Merkezde, Ar-Ge laboratuvarları, pilot üretim tesisleri ve uygulama mutfakları bulunuyor. Bunge Türkiye Genel Müdürü Erdal Aksoy, Creative Stüdyo'nun Türkiye'deki gıda sektöründe önemli bir inovasyon merkezi olacağını söyledi. Aksoy, "Creative Stüdyo ile müşterilerimizle daha yakın bir şekilde çalışarak, onların özel ihtiyaçlarına göre gıda çözümleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede, Türkiye'deki gıda sektörünün gelişmesine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz" dedi. 

Whatsapp Görsel 2024 02 27 Saat 14.39.38 Ae86E846

“Türkiye’de ŞMS Kopuz Gıda ile büyüyoruz”
Bunge Asya Başkan Yardımcısı Paul Ayton, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gıda pazarında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu pazarda büyümeyi planladıklarını söyledi. Ayton, "ŞMS Kopuz Gıda ile yaptığımız distribütörlük anlaşması, Türkiye'deki gıda sektöründeki varlığımızı güçlendirmemize yardımcı olacak. ŞMS Kopuz Gıda'nın geniş dağıtım ağı ve deneyimi sayesinde, ürünlerimizi daha geniş bir kitleye ulaştırabileceğiz" dedi.

Whatsapp Görsel 2024 02 27 Saat 14.39.38 6B2Ae98C
Konuşmasının özeti, Bunge, 200 yılı aşkın tecrübesiyle küresel gıda sisteminin önemli bir oyuncusudur. 40'tan fazla ülkede 300'den fazla işletmesi ve 23 binden fazla çalışanı ile yağlı tohum işleme, bitkisel yağ ve protein tedarikinde lider konumdadır. Gıda, yem ve yenilenebilir enerji sektörleri için en yüksek kalitedeki ürünleri dünya piyasalarına sunuyor.
Bunge, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaparak küresel gıda güvenliğini korumayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, Türk üreticilerle bilgi ve tecrübelerini paylaşmak ve reçetelerini geliştirmek için "Creative Studio" adında bir inovasyon merkezi kurmuştur. Bu merkez, Bunge'nin Türkiye'deki ilk ve globaldeki 21. inovasyon merkezidir. Bunge'nin inovasyon merkezleri sürekli olarak birlikte çalışarak trendleri ve iyi uygulamaları paylaşmaktadır. Bu sayede her yıl 200 farklı gıda bileşeni geliştirilmektedir.
Creative Studio, Bunge'nin sürdürülebilir gıda sistemlerine ve inovasyona olan bağlılığının bir göstergesidir. Merkezde, gıda ve gıda bileşenleri geliştirmeye odaklı atölye çalışmaları, ürün geliştirme ve deneme faaliyetleri yürütülmektedir. İş ortaklarıyla da çalışarak çağımızın gıda ve beslenmeyle ilgili en önemli sorunlarına çözümler üretilmesi hedeflenmektedir.
Bunge, yalnızca sertifikalı tedarikçilerle çalışmaktadır. ŞMS Kopuz ile yapılan partnerlik, Türkiye'deki faaliyetler için önemli bir noktadır. Bunge'nin mevcut gücü ve fabrikaları ile birlikte bu partnerlik oyunun yönünü değiştirecek ve müşterilere daha da yaklaşmalarını sağlayacaktır.

Whatsapp Görsel 2024 02 27 Saat 14.39.38 9Fa24761
“Bunge’nin ürünleri bize güç katacak”
ŞMS Kopuz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz ise, Bunge ile distribütörlük anlaşması yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kopuz, "Bunge, dünyanın önde gelen gıda şirketlerinden biridir. Bunge'nin ürünlerini portföyümüze katmak, bize büyük bir güç katacaktır. Bunge ile birlikte Türkiye'deki gıda sektörüne önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Konuşmasının özeti, ŞMS Kopuz Gıda, 1970'li yıllardan beri faaliyet gösteren bir aile şirketidir. Hammadde üreticilerini nihai üreticilerle bir araya getiren stratejik bir köprü görevi görmektedir. Son 10 yıl küresel ekonomi ve gıda sektörü için zorluklarla dolu bir dönemdi. Pandemi, savaşlar, bölgesel gerilimler, arz zorlukları, artan enerji, lojistik ve işgücü maliyetleri sürdürülebilir üretimin önündeki en büyük engellerdir.
ŞMS Kopuz Gıda, deneyimi, sektör paydaşlarıyla kurduğu güçlü bağlar ve işbirlikleri sayesinde bu zorlukları başarıyla yönetmiştir. Gıda güvencesinin korunması ve gıda üretim zincirinin kesintisiz çalışması en büyük önceliğidir. ŞMS Kopuz Gıda, Bunge ile yaptığı işbirliğini gıda sektörünün gelişimine ve rekabet gücüne büyük katkı sağlayacağına inanmaktadır. ŞMS Kopuz Gıda'nın en büyük hedefi "sofralara doğan güneş olmak" ve halkımızın kaliteli gıdaya en uygun fiyatla ulaşmasına hizmet etmektir. Bu hedefe Bunge ile yapılan işbirliği ile daha da yaklaşmayı hedeflemektedir.
ŞMS Kopuz Gıda'nın bundan sonraki en büyük hedefi uluslararası gıda tedarik zincirinin bölge coğrafyasında öncülüğünü üstlenmektir. ŞMS Kopuz Gıda, Bunge ile yapılan işbirliği ile hem Türk halkının sofralarına hem de sınır ötesi sofralara güneş gibi doğmayı ve bölgenin önemli bir oyuncusu olmayı hedeflemektedir.

Whatsapp Görsel 2024 02 27 Saat 14.39.38 2Fdf3B65