Dünya

Birleşmiş Milletler'den korkutan tahmin: 300 milyon kişi uyuşturucu kullanıyor!

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) Başkanı Ghada Fathi Waly, dünya genelinde yaklaşık 300 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını ve bu kişilerden 39 milyonunun çeşitli sağlık sorunları yaşadığını açıkladı.

Abone Ol

Waly, sentetik uyuşturucuların pazardaki payının artmasıyla birlikte, uyuşturucu sorununun daha karmaşık bir hale geldiğini belirtti. Ayrıca, internet üzerinden uyuşturucu ticaretinin arttığına ve bu durumun çeşitli ülkelerdeki kamu düzenini tehdit ettiğine dikkat çekti.

UNODC Başkanı, dünya genelinde tedaviye ihtiyaç duyan bağımlıların sadece beşte birinin tedavi imkanına sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, uyuşturucu kullanımına başlama yaşının önemine değinerek, çocuklar ve ebeveynler için önleyici program ve eğitimlerin önemini anlattı.

Alternatif Üretim Yöntemleri

Waly, özellikle Afganistan’da afyon ekiminin yasaklanmasıyla birlikte, çiftçilere alternatif geçim kaynakları sunulmasının gerekliliğini vurguladı. Bu durumun, üretimin büyük oranda azalmasına rağmen, çiftçilere yeterli alternatiflerin sunulmadığını gösterdiğini ifade etti.

Uluslararası İş Birliği

Bir hafta boyunca sürecek olan Uyuşturucu Maddeler Komisyonu’nda, dünya genelinden temsilciler ve sivil toplum kuruluşları, uyuşturucu ile mücadeledeki çalışmalarını sunacaklar.