İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin İran-Azerbaycan sınırına yakın Verzegan kasabası yakınlarına sert iniş yaptığı bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin İran-Azerbaycan sınırına yakın Verzegan kasabası yakınlarına sert iniş yaptığı bildirildi.

İran televizyonu duyurdu

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini ve yardım ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalıştığını duyururken, helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu açıklandı.

Yoğun sis ve aşırı rüzgarın neden olduğu zor hava koşulları nedeniyle Azerbaycan’ın doğusuna gerçekleştirilen zorunlu iniş sonrası kurtarma ekiplerinin şu anda olayın meydana geldiği bölgeye ulaşmaya çalıştığı da aktarıldı.

Kaza haberinin ardından Kızılay'ın yanı sıra askeri ve polis destek birlikleri, düşen helikopterin bulunması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Bölge halkı, bölgedeki sisli hava nedeniyle helikopterin durumunun hala bilinmediğini söylerken, helikopterde Cumhurbaşkanı ile birlikte Doğu Azerbaycan Valisi Ayetullah El-Haşim ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da bulunduğu tahmin ediliyor.

Kazanın ardından Cumhurbaşkanının refakatçilerinden birinin Merkez ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili net bilgi verilmezken can kaybı olmadığı umut ediliyor.

İran’ın Doğu Azerbaycan Valiliği, Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kazasıyla ilgili henüz "olası ölü ve yaralılar" hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

İran basını, olaydan sonra yolculardan birine ulaşılabildiğini, şimdi ise kendileriyle temas kurulamadığını bildirirken, İran İçişleri Bakanı, kurtarma ekiplerinin henüz kaza mahalline ulaşmadığını doğruladı.

Diğer helikopterlerde bulunan İranlı yetkililerin ise hayati tehlikesinin olmadığı eklendi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir baraj açılışında bir araya gelmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ