• DOLAR 32,34 %0.61
  • EURO 35,20 %0.14
  • ALTIN 2.243,30 %0.73
  • BİST100 %
  • BITCOIN 67.205 %-1.74
  • ETHERIUM 3.506 %-3.7
10°

İnternet Haberciliğinde temel görev, gerçekleri bularak değişikliğe uğratmadan, abartmadan ve herhangi bir baskının etkisi altında kalmadan, en kısa sürede ve alınan tam bilgiyle kamuoyuna iletmektir.

Bu kapsamda İttifakgazetesi.com;

Gerçekleştirilen yayınlarda hiç kimseyi dini inançları ya da fiziki kusurları sebebiyle aşağılamaz ve kınamaz.

Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayan; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsan yayın yapmaz.

Bireyleri ve kurumları eleştiri sınırlarını aşarak küçük düşüren, aşağılayan ya da iftira niteliği taşıyan lakap ve ifadeler kullanmaz.

Suçlu bulunduğu yargı kararıyla kesinleşmedikçe hiç kimseyi suçlu olarak görmez.

Soruşturması habercilik içerisinde olan haberler soruşturma yapılmaksızın ve bu durumdan ne sonuç alındığı ifade edilmeksizin ve / veya doğruluğundan emin olunmadan yayımlamaz.

Kamu yararına olmadığı müddetçe, gizli kamera kullanmak, gizlice ses kaydı yapmak, özel mülke izinsiz girmek gibi ilgili kişilerin sahip olduğu haklara saldırı sayılabilecek yöntemlerle haber üretmez.

Haberlerin araştırılması, hazırlanması ve yayınlanmasında her zaman dengeli, gerçeğe bağlı ve objektif davranır. Yayınlanan haberde suçlanan tarafın görüşüne yer verir. İlgilinin yanıt vermemesi ya da kendisine ulaşılamamış olma halini aynı haberde vurgular. Yayınlanan alıntılarda kişinin anlaşılmaz ya da gülünç duruma düşmesine sebep verecek özetleme ve değişiklik yapmaz. Yayınlanan alıntılarda kaynak ve tarihi açık olarak belirtir.

Şiddet ve zorbalığı özendiren ya da kışkırtan, çocukları olumsuz yönde etkileyen, bireyler, topluluklar ve uluslararasında nefret ve düşmanlığı körükleyen yayın yapmaktan kaçınır.

Yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı gösterir.

İttifakgazetesi.com, hatasını düzeltme amacına ilişkin düzenli biçimde devreye alınan mekanizmalar oluşturur.