Avustralya açıklarında 120 yıl önce kaybolan SS Nemesis isimli kömür gemisinin enkazı bulundu. Geminin enkazı, kayıp kargosunu arayan bir şirket tarafından okyanus dibinde yanlışlıkla keşfedildi.

Trthaber'in haberine göre: SS Nemesis ve 32 mürettebatı, 9 Temmuz 1904'te Birleşik Krallık'ın Newcastle kentinden kömür yüklü olarak seyahat etmek üzere hareket etmişti.

73 metre uzunluğundaki geminin hedefi Melbourne'du, ancak SS Nemesis seyahat sırasında kayboldu. Geminin en son görüldüğü yer, Sidney'in güneyindeki Wollongong kasabasının açıklarıydı.

Birkaç hafta sonra, gemideki Avustralyalı, Britanyalı ve Kanadalı bazı mürettebatın cesetleri, gemi enkazından kopan parçalarla birlikte sahile vurmuştu.

Nemesis

O dönem büyük ilgi çekmesine rağmen, SS Nemesis'in enkazına erişilememişti. Ancak, 2022'de Sidney açıklarında kayıp kargo konteynerlarını arayan bir şirket, okyanusun derinliklerinde geminin enkazına ulaştı.

SS Nemesis'in, kıyıdan 26 kilometre uzaklıkta ve 160 metre derinlikte bulunduğu belirtildi. İngiliz Milletler Topluluğu Bilim ve Sanayii Araştırmaları Örgütü (CSIRO), ağır hasarlı geminin eski fotoğrafları ve çizimleriyle su altında çekilen fotoğrafları karşılaştırarak enkazın SS Nemesis'e ait olduğunu doğruladı.

İsrail'in ticaret misillemesi: 'İki ülke ticareti büyük darbe alacak' İsrail'in ticaret misillemesi: 'İki ülke ticareti büyük darbe alacak'

Keşfi yapan şirketin genel müdürü Ed Korber, "Bu enkazı bulmak kesinlikle büyük bir onur. Nihayet kayıp mürettebatın ailelerine bir son sunulabilecek" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ