Ülkemizin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. 15 kentte görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 778 yol ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için yoğun çaba harcıyor.

Giresun'da Dereli, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde toplam 13 köy yolu ulaşıma kapanırken, Rize'nin İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde 23 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Rize'de 13 personel ve 6 iş makinesi ile çalışmalar sürdürülüyor.

Düzce'de 73 köy yolundan 49'u açılırken, 24 köy yolunda çalışmalar devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde ve bağlantı yollarında kar etkisi sürüyor. Karayolları ekipleri, Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunda çalışıyor.

Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 61 yerleşim biriminin yolu kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, kent merkezinde ana yollar ve caddelerde kar temizleme ve tuzlama çalışması yapılıyor.

Hakkari'de 193 köy ve mezra yolundan 118'i açıldı, 75 yolun açılması için çalışmalar devam ediyor. Belediye ve Karayolları ekipleri, kent merkezinde de kar temizleme çalışmalarını yürütüyor.

Bitlis'te 177 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtiliyor. Karayolları ve belediye ekipleri de kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Muş'ta ise önceki gün 62 yerleşim biriminin yolunun açıldığı bildiriliyor. Yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 2 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İlçe Özel İdare Müdürü, ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor.

Sivas'ta 6 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Hastalık, doğum ve ölüm gibi acil durumlar öncelikli olarak ele alınıyor.

Kastamonu'da 196 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Karayolları ekipleri, yüksek rakımlı köylerde kar etkisinin sürdüğünü belirtiyor.

Erzurum'da 98 kırsal mahallenin yolu kapalı. Karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kars'ta 4 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını yürütüyor.

Siirt'te 61 yerleşim biriminin yolu kapandı. Belediye ekipleri, kent merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Elazığ'da 3 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri, Baskil ilçesine bağlı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak'ta 3 merkez ve 1 ilçe köyünde ulaşım sağlanamıyor. Belediye ve il özel idaresi ekipleri, kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Bingöl'de ise 26 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Yol açma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: AA