17 yıl önce piyasaya sürülen ve kutusu hiç açılmamış birinci nesil iPhone, açık artırmada 130 bin dolara satıldı. Apple’ın 2007’de tanıttığı bu cihaz, telefon pazarını kökten değiştirdi ve birçok markaya ilham verdi. Steve Jobs, ilk iPhone’u “dokunmatik geniş ekranlı iPod, devrimsel bir cep telefonu ve çığır açan internet iletişim cihazı” olarak tanıtmıştı. O günden bu yana çok şey değişti ve iPhone, Apple’ı dünyanın en büyük şirketi haline getirdi.

Mars'ta örümceğe benzeyen maddeler görüntülendi Mars'ta örümceğe benzeyen maddeler görüntülendi

Nadir Bulunan Modelin Yüksek Fiyatı

LCG Auctions tarafından düzenlenen açık artırmada, 10 bin dolarlık başlangıç fiyatıyla sunulan iPhone, 130 bin 27 dolara kadar yükseldi. Telefonun yüksek fiyatla satılmasının ana nedeni, nadir bulunan 4GB depolama alanına sahip olmasıydı. Apple, ilk iPhone’u 8 GB ve 4 GB seçenekleriyle sunmuş, ancak düşük satışlar nedeniyle 4 GB modelini piyasaya sürdükten sadece iki ay sonra üretimden kaldırmıştı.

İlk iPhone’un Teknik Özellikleri

İlk iPhone, klasikleşen uygulama ızgarası, işlevsel tek ana tuş, tamamen dokunmatik klavye ve kontrol imkanı gibi özellikleriyle dikkat çekiyordu. 3,5 inçlik dokunmatik ekranı 320 x 480 piksel çözünürlük sunarken, 2MP’lik tek arka kamera ile gelmişti. 4, 8 ve 16 GB depolama alanı seçenekleri sunan cihaz, yalnızca 2G desteği sağlıyordu ve gücünü tek çekirdekli ARM 11 işlemcisinden alıyordu. 1400 mAh bataryasıyla 8 saat konuşma süresi vaat eden iPhone, Apple’ın ilk akıllı telefonu olarak 4 GB modeli için 499 dolar, 8 GB modeli için ise 599 dolar lansman fiyatıyla duyurulmuştu. İlk iPhone, dünya genelinde 1.3 milyon adet satışa ulaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ