Göçük sırasında 100 işçi vardı

Olay, dün akşam saatlerinde Acıpayam’a bağlı Karaismailler Mahallesi’nde bulunan krom madeninde yaşandı. Madende iki vardiya halinde çalışan yaklaşık 100 işçiden bir bölümü, henüz bilinmeyen bir nedenle oluşan göçükten kurtulmayı başardı. Ancak maden mühendisi Kadir Özer ile işçiler Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. Diğer madenciler, arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sağlık, jandarma, itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Denizli’de maden ocağında göçük: 2 ölü, 1 kayıp Denizli’de maden ocağında göçük: 2 ölü, 1 kayıp

Kurtarma çalışmaları sürüyor

Ekiplerin ve madencilerin katıldığı kurtarma çalışmaları sonucunda, maden mühendisi Kadir Özer ile işçi Rıfat Salman’ın cansız bedenleri çıkarıldı. Göçük altında kalan işçi Mustafa Karahan’ın ise hala bulunamadığı ve arama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü öğrenildi.

Aynı madende geçen yıl da ölüm olmuştu

Bu arada, iş kazasının yaşandığı maden ocağının aynı bölgedeki diğer girişinde geçen yıl da bir göçük meydana geldiği ortaya çıktı. 24 Mayıs 2022 tarihindeki göçükte, vardiyada çalışan 17 işçiden 16’sı kendi çabalarıyla kurtulurken, 40 yaşındaki 6 çocuk babası iş makinesi operatörü Ali Rıza Kut hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İHA