77 ilde Sibergöz-37 operasyonu! 157 zanlı yakalandı 77 ilde Sibergöz-37 operasyonu! 157 zanlı yakalandı

Hırsızlık yaptıkları evlerin güvenlik kamerasına yakalandılar

Olay, kısa bir süre önce Osmaniye’den Adana’ya hırsızlık yapmaya gelen Mine A. (19), Pınar G. (18) ve L.G (17) isimli 3 kadının, kentin farklı noktalarında bulunan 15 farklı apartman dairesinden hırsızlık yapmasıyla başladı. Şüpheliler, girdikleri evlerden cep telefonu, saat ve ziynet eşyası gibi maddiyatı yüksek malzemeleri çalarak yaklaşık 2 milyon TL değerinde para çaldı. Hırsızlık yaptıkları evlerin güvenlik kameralarına yakalanan şüpheliler, daha sonra Osmaniye’ye kaçtı.

Adana polisi, şüphelileri Osmaniye’de evlerinde yakaladı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde 15 ayrı apartman dairesinden yaklaşık 2 milyon TL değerinde ziynet eşyası ve para çalınmasıyla ilgili çalışma başlattı. Şüphelilerin girdiği evlerin güvenlik kameraları incelenmeye başlandı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin kimliklerini tespit eden polis, Osmaniye’ye kaçtıklarına belirledi. Bunun üzerine Adana’dan çıkan özel hırsızlık ekibi, söz konusu hırsız kadınları saklandığı evlerinden yaptığı operasyonla yakaladı. Şüpheliler, çaldıkları ziynet eşyası ve paralarla birlikte emniyete götürüldü.

Şüpheliler tutuklandı

Emniyete götürülen kadınlar verdiklerin ifadelerinde, hırsızlık yapmadıklarını ve güvenlik kamerasındaki görüntüdeki kişilerin kendileri olmadığını iddia etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk olan Mine A., Pınar G., ve L.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan, Mine A, ile birlikte hareket eden ve kimlikleri belirlenen 2 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)