Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 21 Nisan’da yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için başvuru sürecini başlattı. Sınava, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, özel eğitim ortaokulları ve ortaöğretim kurumlarının 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri katılabilecek. Başvurular, 13 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvuruları, okul müdürlükleri tarafından sistem üzerinden onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ve KKTC vatandaşı öğrenciler ise farklı yöntemlerle başvuru yapabilecek.

Sınav içeriği ve süresi

Sınava girecek öğrencilere, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında sorular sorulacak. 5, 6, 7, 8’inci ve hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru yöneltilecek. Sınav süresi, 80 soru için 100 dakika, 100 soru için ise 120 dakika olacak.

Sınav tarihi ve sonuçları

Sınav, 21 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs’ta MEB’in internet sitesinden duyurulacak. Öğrenciler, sınav giriş belgelerini sınav tarihinden en az 7 gün önce aynı internet sitesinden alabilecek. Sınav giriş belgesinde, öğrencinin fotoğrafı, sınav salonu ve sıra numarası gibi bilgiler yer alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ