Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2023 KPSS puanları üzerinden gerçekleştirilecek öğretmen atamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı, ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek kadro sayısı doğrultusunda atama takvimimizi oluşturacağız.

Öğretmen atamalarında alabileceğimiz en yüksek sayıya odaklanacağız ve tahminime göre, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunu öğretmenler oluşturacak. Ancak henüz kesin bir sayı belirtmek şu aşamada doğru olmaz. Tahminimce, önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu konu gündeme gelecek ve atama sayısı belli olduktan sonra, branş bazlı dağılımını belirlemek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz."

MUTLAKA OLACAK

Ayrıca Habertürk'ün yayınladığı habere göre Bakan Tekin, daha önce sözleşmeli öğretmenlerle ilgili soruya, sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategori olmadığını ve süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçtiklerini aktarmıştı. Bakan Tekin, öğretmen atamasına ilişkin yöneltilen soruya, "Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz" ifadelerini de kullanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ