Asrın felaketinin vurduğu 11 ilde yaraları bir nebze olsun sarabilmek için konut inşaatların tam gaz devam ediyor. Toplamda 300 bin konutun inşa edildiği bölgede, son olarak 30 bin 697 konut daha tamamlandı. Bu yeni konutların sahipleri, bugün Ankara'dan canlı bağlantıyla katılacakları kura töreniyle belirlenecek.

Trthaber'in haberine göre; Asrın felaketi sonrasında hızla önlem alındı ve harekete geçildi. Konutlar, dayanıklı zeminler üzerine kaliteli malzemeler ve uygun yöntemler kullanılarak inşa edilmeye başlandı.

Felaketin birinci yılında, 46 bin konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu, bölgedeki yeniden yapılanma sürecinin önemli bir kilometre taşıydı. Ayrıca, 300 bin inşaatın devam ettiği deprem bölgesinde, 30 bin 697 ev daha tamamlandı

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek kura çekilişiyle, Asrın Felaketinden etkilenen 11 ildeki konutların hak sahipleri belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'dan canlı bağlantı ile kura çekilişine katılacak.

Hak sahiplerine 75 binin üzerinde ev teslim edilmiş olacak

Kahramanmaraş'ta inşa edilen 8 bin 303 konut için kura çekimi yapılacak. Bu konutlar, hak sahiplerine teslim edilecek.

Aynı şekilde, Malatya'da da daha önce tamamlanan 6 bin 181 konutun ardından inşaatlar hızla tamamlandı.

İkinci çekilişte bin 700 hak sahibi evlerine kavuşacak. Depremin ardından, toplamda 75 binin üzerinde ev, hak sahiplerine teslim edilmiş olacak

Kaynak: HABER MERKEZİ