Manisa merkezli 7 ilde Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen "MAHZEN-11" operasyonları sonucunda 3 organize suç örgütü deşifre edildi. Operasyonlar kapsamında toplamda 18 kişi gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Manisa'daki operasyonların Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ve Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir'de faaliyet gösteren organize suç örgütü üyelerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kara para aklama", "nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik" suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, operasyonlar sonucunda Erdoğan Şener, Sadrettin Avcı ve Fedai Karal'ın liderliğini yaptığı 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve bu örgütlerin liderlerinin de dahil olduğu 18 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bunlarda hayvansever: Hayvanları Koruma Derneği’nde horoz dövüştüren 29 kişi yakalandı Bunlarda hayvansever: Hayvanları Koruma Derneği’nde horoz dövüştüren 29 kişi yakalandı

Ali Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 7 ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği, 47 otomobil, 2 tekne ile birlikte çek, senet, araç satış sözleşmeleri ve tapu sözleşmeleri ile birlikte çok miktarda nakit para ve dijital materyale el konulduğunu açıkladı. Ayrıca, yapılan incelemeler sonucunda 2 milyar liranın suçtan elde edildiği tespit edildiğini de belirtti.

Bakan Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız" şeklinde konuştu.

Muhabir: SERTAÇ VİRANCIK