Ninesinden öğrendiği tarifle ekmek yapıyor

Filiz Gül, tandır ekmeğinin Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden biri olduğunu ve ninesinden öğrendiği tarif ile ekmek yaptığını söyledi. Gençliğinden beri ekmek yapmayı çok sevdiğini belirten Gül, daha önce başka yerlerde de çalıştığını ancak kendi işini kurmak istediğini anlattı. Ailesi ve kız kardeşleri ile birlikte tandır ekmeği fırını açmaya karar veren Gül, hayalini gerçekleştirdi.

TANDIR1

Köyde 7 kadına istihdam sağlıyor
Filiz Gül, herkesin ‘Köy yerinde ekmek satışı olmaz’ demesine rağmen 4 senedir geçimini ekmek yapıp satarak sağladığını ifade etti. Gül, köydeki 7 kadını da fırında çalıştırarak onlara da iş imkanı sunduğunu kaydetti. Gül, fırında birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını ve işlerini severek yaptıklarını dile getirdi.

Elazığ’ın her yerinden sipariş alıyor

Filiz Gül, tandırda odun közünde pişirdiği ekmeklerinin çok lezzetli olduğunu ve talebin çok fazla olduğunu vurguladı. Gül, Elazığ’ın her bir köşesinden ekmek almak için köye gelen insanların olduğunu söyledi. Gül, işini daha da büyütmek istediğini de ekledi.

Ataşehir’de yağan yağmurda park ettiği aracını yıkadı Ataşehir’de yağan yağmurda park ettiği aracını yıkadı

FİLİZ-1Müşteriler memnun

Kent merkezinden köye ekmek almak için gelen müşterilerden Ertem Taş, tandır ekmeğinin çok lezzetli olduğunu söyledi ve şehir merkezinde bu ekmeği bulamadıklarını ifade etti. Taş, 2-3 günde bir şehirden gelip köyden ekmek aldıklarını ve odun ateşinde pişen ekmeği severek tükettiklerini belirtti.

Kaynak: AA