Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, depremzedenin de aralarında bulunduğu 30 kişiyi, toplamda 7 milyon 369 bin 713 TL dolandıran sahte ilan çetesini gün yüzüne çıkardı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen teknik takip, çetenin e-ticaret sitelerine sahte ilanlar yerleştirerek kurbanlarını dolandırdığını ortaya çıkardı.

Çetenin modus operandi, piyasa değerinin altında konteyner, elektrikli araç, kabinli motor ve evcil hayvan gibi ürünleri sahte satılık ilanlarla sürdürdüğü belirlendi. Müştekilerle sürekli olarak iletişim halinde olan şüpheliler, kaparo, kargo, nakliye ve sigorta bedeli gibi bahanelerle dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştiriyordu.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 9 Ocak'ta Kocaeli merkezli 12 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyon, özel hareket polislerinin desteğiyle 44 şüphelinin yakalanmasıyla sonuçlandı. Şüphelilerin 4 gün boyunca alınan ifadelerinin ardından 41'i, bugün Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Üç şüpheli ise serbest bırakıldı.

Operasyonun, Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Muğla, İzmir, Adana, Gaziantep, Mersin, Aksaray, Niğde ve Kayseri illerinde gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Kaynak: İHA