Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, ’Dünyanın fotoğrafı Akdeniz’de’ çağrısıyla organize ettiği, 70 farklı ülkeden bini aşkın amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının birbirinden çarpıcı ve etkileyici 9 bin 490 eseriyle katıldığı ’3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ ödül töreni ve dereceye giren 55 fotoğraftan oluşan sergisi törenle gerçekleştirildi.

 Akdeniz hep ilklerin başkenti oldu


Mersin Kültür Merkezindeki törende konuşan fotoğraf sanatçısı Hulki Muradi, “İlklerin başkenti Akdeniz, sosyal düşünen ve kültüre önem veren bir belediye ile çalışıyoruz ki, bu da bize büyük bir mutluluk ve destek verdi.

70 ülke'den 10 bin fotoğraf yarıştı

Dünyanın 70 farklı ülkesinden bini aşkın fotoğrafçının 10 bin fotoğrafı buluştu. Çin’den Nepal’e, Yunanistan’dan Irak ve İran’a yüzlerce fotoğraf sanatçısı yarışmamıza katıldı, Mersin ve Akdeniz’i dünya platformuna taşıdı” dedi.

Kibrit çöplerinden hazırladığı 3 boyutlu eserini "anlık öfke"ye dikkati çekmek için yaktı Kibrit çöplerinden hazırladığı 3 boyutlu eserini "anlık öfke"ye dikkati çekmek için yaktı

Barış ve dostluk köprüleri sanatla atılıyor

Yarışmanın kapanışını 29 Ekim’de yaptıklarını hatırlatan Muradi, “Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladığımız bu yıl çok önemliydi. Barış ve dostluk köprüleri sanatla atılıyor. Desteği yanımızda gördükçe motive olup cesaret duyuyoruz. Yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyor, destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 


 

Kaynak: İHA