Sicaklığın düşmesiyle birlikte, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde yaşayan 77 yaşındaki Hacı Ahmet İnce, eşi Zeliha İnce'nin üşümemesi için ilginç bir çözüm buldu.

Evlerinin odasına kurduğu sobanın borularını kıvrım kıvrım yaparak baca bağlantısını gerçekleştiren İnce, ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

baca ahmet

İnce, bu yaratıcı çözümü hava soğudukça kendisinin ve eşinin yaşlanmaları nedeniyle soğuk hava koşullarına dayanamadıklarını belirterek bulduğunu ifade etti.

baca

Sobayı kurmadan önce kendi kafasında duvarda çizgi çizdiğini dile getiren İnce, 700 liraya bir soba ve borularını alarak bu özel tasarımı gerçekleştirdiğini söyledi.

Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi

Eşinin ayaklarının üşmesini engellemek için soba borularını odanın içinde zikzak şeklinde dolandırdığını ifade eden İnce, bu tasarımın sonucunda odanın tamamının normal bir ısıda olduğunu belirtti.

Eşi Zeliha İnce'nin soğuğa dayanamayarak ayaklarının üşüdüğünü söyleyen İnce, bu yaratıcı çözümün ardından eşinin memnuniyetle "eline sağlık, çok güzel oldu" dediğini belirtti. İnce'nin bu ilginç çözümü, görenlerin beğenisini kazandı.

Kaynak: İHA