Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde

Özhaseki, hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceğini bildirdi. Bayram tatilinde yola çıkacak vatandaşları araçlarını dikkatli kullanmaları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını dikkate almaları konusunda uyardı.

Bazı Bölgelerde Yağmur Var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, bayramın ilk günü Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevreleri; 2. günü iç Ege'nin doğusu, iç ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu; 3. günü ise iç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balıkesir ve Bursa çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer yerlerde ise parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Pendik'te motosiklet sürücüsünü tehdit eden şahıs yakalandı Pendik'te motosiklet sürücüsünü tehdit eden şahıs yakalandı

Bayram tatili boyunca sıcaklıklar gece 1 ile 9, gündüz ise 16 ile 27 derece arasında seyredecek.

Büyük Şehirlerde Hava Durumu

Ankara

Genellikle parçalı bulutlu, cuma günü çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 17-25 derece.

İstanbul

Genellikle parçalı bulutlu, pazar günü çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 18-24 derece.

İzmir

Genellikle parçalı bulutlu, pazar günü çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 23-27 derece.

Kaynak: AA