Filistin bayrakları ve tekbirler

AGD İstanbul Şubesi üyeleri, saat 21.30’dan itibaren polisin yoğun güvenlik önlemleri altında ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önüne geldi. Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizler taşıyan göstericiler, “İstanbul’dan Gazze’ye direnişe bin selam”, “İsrail hastaneleri bombalıyor, parasını Biden ödüyor”, “Katil Biden Kudüs’ten defol”, “Siyonist elçilik kapatılsın”, “Katil İsrail, işbirlikçi ABD”, “Büyük şeytan ABD”, “Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El Aksa”, “Cenk, cihat, şehadet”, “Mehmetçik Gazze’ye” diye slogan attı. Kur’an-ı Kerim ve sela okunup, dualar edildi.

Amerika İsrail’in suç ortağıdır

Protesto gösterisinde basın açıklaması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, ABD’nin İsrail’in işgal rejiminin hamisi, suç ortağı ve siyonizmin ileri karakolu olduğunu söyledi. Yaroğlu, “Amerika, İsrail’in suç ortağıdır Gazze’de işlenen bu katliamların, sistematik bir şekilde Mescid-i Aksa’da gerçekleştirilen baskının, tacizin, tahkimin ve bütün saldırıların en büyük destekçisi Amerika Birleşik Devletleridir” dedi.

Gazze halkını selamladılar

Yaroğlu, ABD Başkonsolosluğu önünden Gazze halkını ve İslami direnişi selamladıklarını belirtti. Yaroğlu, “Kardeşlerimiz, direnişin yiğit elleri üzerlerine düşeni gerçekleştiriyorlar. Aileleri şehit oluyor, onlar direniş diyor. Evlatları şehit oluyor, onlar dava diyor, mukaddes toprak diyor. Bizler de Elhamdülillah burada toplandık. Onlarla aynı safta olduğumuzu, aynı vücudu, birer azaları olduğumuzu buradan ilan ediyoruz” diye konuştu.

Mehmetçik Gazze’ye sloganına tepki

Yaroğlu, kendisini dinleyen kalabalıkla birlikte ‘Mehmetçik Gazze’ye’ şeklinde slogan atarken bazı çevrelerin bu slogana tepki gösterdiğini söyledi. Yaroğlu, “Bizler bu sloganı atınca diyorlar ki; ‘Ya işte bunlar da ülkeye göç eden mülteciler var, onlara bu sloganı attırıyorlar. Onlar bizim Mehmet’imizin halinden ne bilir?’ Bakın, bu topluluğa iyi bakın. Burada bu sloganı Mehmetler atıyor. Hepimiz Mehmetiz, Aksa’ya da, Gazze’ye de gideriz. Yeter ki yöneticilerimiz bize bir yol açsın” dedi.

Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız

Mücahit Erbakan’ın evlatları sindirilemez

Yaroğlu, son olarak ABD’ye seslenerek, “Ey Amerika sakın unutmayın; herkesi sindirebilirsiniz, iş birlikliçileriniz eliyle İslam ülkelerini dizayn etmeye çalışabilirsiniz, ancak mücahit Erbakan’ın evlatlarını, talebelerini sindiremezsiniz, dönüştüremezsiniz. Sanıyorlar ki, mücahit Erbakan sloganını, hocamıza olan vefamızdan, aidiyetimizden atıyoruz. Kardeşlerim emin olun, mücahit Erbakan demek, mücahit Erbakan sloganı, siyonizmin ve Amerika’nın bağrına saplanmış bir hançerdir” diye konuştu.

Kaynak: (DHA)