The Washington Post gazetesinin, ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberine göre, Burns, İsrailli ve Mısırlı mevkidaşlarıyla birlikte Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelmek üzere yakın zamanda Avrupa'ya gidecek.

Haberde belirtildiğine göre, görüşmelerde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden Gazze'deki çatışmalara son verilmesi ve tüm esirlerin serbest bırakılması gibi konular ele alınacak. Ancak çatışmalara son verecek aralığın süresi belirsizliğini korurken, bazı raporlar İsrail'in tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında 60 günlük bir ateşkes önerisinde bulunduğunu öne sürdü.

Beyaz Saray yetkilileri, Burns'ün seyahati hakkındaki sorulara yorum yapmaktan kaçınırken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Yeni bir rehine anlaşması yapma konusundaki görüşmelerimiz ciddi bir şekilde devam ediyor." dedi.

İsrail medyasında dün çıkan bir haberde ise Katar'ın, Hamas'ın esir takası müzakerelerini askıya aldığını İsrail'e ilettiği iddia edilmişti. Hamas'ın, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki tüm güçlerini çekmesini ve savaşı durdurmasını talep ettiği belirtilmişti.

Kaynak: AA