Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu, telefonda görüşerek Gazze'deki son saldırıları ele aldılar.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'deki son saldırıları ele alırken, Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının İsrail tarafından öldürülmesini gündeme getirdi ve bu saldırıları ve Gazze'deki insani durumu kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Biden, İsrail'in sivil kayıplar, insani durum ve yardım görevlilerinin korunması konularında somut, spesifik ve ölçülebilir adımlar atmasını beklediklerini belirtirken, Gazze'de insani durumun iyileştirilmesi ve masum sivillerin korunması için "acil ateşkesin gerekli olduğunu" ifade etti.

Kuzey Makedonya’da 15 Temmuz Paneli düzenlendi Kuzey Makedonya’da 15 Temmuz Paneli düzenlendi

ABD yardımları sivilleri koruma tedbirlerine bağlı olacak

Diğer yandan, Biden, Netanyahu'ya, ABD'nin Gazze bağlamında bundan sonraki İsrail yardımlarının sivilleri ve insani yardım görevlilerini korumaya dönük atacağı adımlara bağlı olacağını iletti.

Biden, ayrıca rehinelerin serbest kalması için İsrail'in bir an önce ateşkesle ilgili müzakereleri tamamlaması gerektiğini de vurguladı.

Görüşmede ayrıca İran'la ilgili bölgesel tehditlerin de ele alındığı ve Biden'ın İsrail'e "her türlü tehdide karşı güçlü destek vermeye devam edeceğini" ifade ettiği belirtildi.

ABD Başkanı Biden, WCK yardım kuruluşunda çalışan 7 yardım görevlisinin İsrail saldırısında öldürülmesini "büyük üzüntüyle" karşıladığını ifade etti ve İsrail'den kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA