ABD istihbaratına göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında Hamas savaşçılarının yüzde 20 ile 30'unu öldürmesinin, "yok etme" hedefine ulaşmak için yetersiz olduğu belirtiliyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD istihbarat kaynakları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Hamas'ın gücü hakkında bilgi değerlendirmelerde bulundu.

Hamas'ın uzun süreli saldırılara karşı ayakta kalacak kadar cephane biriktirdiği ifade ediliyor ve özellikle Gazze'nin bazı bölgelerinde polis gücünü yeniden oluşturarak varlığını sürdürmeye çalıştığı belirtiliyor.

Gazze'deki saldırılar nedeniyle 25 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği bilinirken, Hamas savaşçılarının yüzde 20 ile 30'unun ölmesinin, İsrail'in "yok etme" amacına ulaşmaktan uzak olduğu vurgulanıyor.

İsrailli yetkililerin, agresif hava ve kara saldırılarına rağmen Hamas'ı yok etme hedefine ulaşamadıklarını kabul ettikleri ifade ediliyor.

Hamas'ın, İsrail saldırılarına karşı taktik değiştirdiği, savaşçıların küçük gruplar halinde operasyonlar düzenlediği ve İsrail saldırılarına pusu kurarak saklandığı belirtiliyor.

Ayrıca, ölen komutanların yerine tek savaşçıların geçerek daha fazla görev üstlendiği ifade ediliyor. Haberde, "Savaşın aylarca sürebileceği" ve Hamas'ın hayatta kalma yeteneğinin, İsrail'de "savaşın amaçlarına ulaşma" konusunda tartışmalara yol açtığı belirtiliyor.

Kaynak: AA