ABD'de donmuş gölün üzerinde gezinen 65 yaşındaki adam buzların kırılmasıyla bir anda soğuk solura düştü. Adamın köpeğinin yardımı ve polislerin hızlı müdahalesi mutlak bir faciayı önledi. Olay, 18 Ocak'ta Grand Traverse ilçesinde meydana geldi. Buzun kırılması sonucu göle düşen adamın yardım çağrısı üzerine olay yerine gelen polis, buzlu gölde mahsur kalan adamı kurtarmak için harekete geçti.

Ucuna ip bağlı kurtarma halkasını kullanmaya çalışan polis memuru Bennetts, ince buz tabakası nedeniyle başarılı olamadı. Bu sırada, mahsur kalan adamdan yardım çağrısı üzerine köpeği Ruby devreye girdi. Polis, Ruby'ye kurtarma halkasını getirmesi için talimat verdi. Ruby, hızla koşarak halkayı getirdi ve tasmasıyla bağlanarak yaşlı adamın yanına geri gönderildi.

Polis memuru Bennetts ve bir itfaiyeci, Ruby'nin getirdiği kurtarma halkasını kullanarak yaşlı adamı güvenli bir şekilde kıyıya çekmeyi başardılar. Adam, tedavi için ambulansla Munson Tıp Merkezi'ne nakledildi ve daha sonra taburcu edildi. Polisten yapılan açıklamada, "Adam yaklaşık 16 dakika suda kaldı. Polis Memuru Bennetts'in hızlı hareketleri ve Ruby'nin yardımıyla başarılı bir buz kurtarma çalışması gerçekleştirmeyi başardılar" denildi. Ruby'nin sahibine yardımı, dünya basınında geniş bir şekilde manşetlere taşındı.

Kaynak: DHA