New Hampshire eyaletindeki 2024 başkanlık ön seçimleri öncesinde, yapay zeka ile oluşturulmuş sahte bir ses kaydının seçmenlere gönderilmesi olay yarattı. İşte detaylar:

New Hampshire Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 23 Ocak'ta gerçekleşecek olan ön seçimler öncesinde seçmenlere gönderilen yapay zeka ürünü ses kaydında, ABD Başkanı Joe Biden'ın sesinin taklit edildiği tespit edildi. Başsavcılık, bu olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Açıklamada, "Robot aramadaki ses Başkan Biden'ın sesine benzese de, bu mesaj ilk göstergelere dayanarak yapay olarak oluşturulmuş gibi görünüyor" ifadelerine yer verildi. Sahte ses kaydı, seçmenlere yönelik "Demokrat seçmenin oy kullanmaktan vazgeçirmeye çalışıldığı" ve bu durumun "yasa dışı bir girişim" olduğu belirtildi.

Soruşturmanın, aramayı alan kişinin cep telefonu numarasının arayan kimliğinde görünmesi üzerine başlatıldığı belirtildi. Sahte ses kaydında, seçmenlere "Salı günü oy vermek yalnızca Cumhuriyetçilerin Donald Trump'ı yeniden seçme arayışlarına olanak tanıyor. Oyunuz bu salı değil, kasım ayında fark yaratacak" ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi.

Nikki Haley'nin Seçim Mücadelesi

Öte yandan, Cumhuriyetçi aday Nikki Haley, Florida Valisi Ron DeSantis'in destek açıklamasının ardından New Hampshire'da kampanyasına devam ediyor.

Eyaletteki ankette yüzde 55 destek alan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın karşısında yüzde 36 destek toplayan Haley, özellikle ılımlı ve bağımsız Cumhuriyetçi seçmenlerin oyunu kazanmaya çalışıyor.

Haley, Franklin kentinde düzenlediği seçmen buluşmasında, "Amerika taç giyme töreni yapmıyor. Tüm medya sınıfına ve siyasi sınıfa aklımızda farklı bir plan olduğunu gösterelim ve ülkeye neler yapabileceğimizi gösterelim." şeklinde konuştu. Anketlere göre, Haley'nin New Hampshire'daki seçimlerde de Trump'a karşı bir zorlu mücadele vermesi bekleniyor.

Kaynak: AA