ABD'nin birçok eyaletini etkisi altına alan şiddetli kış şartları, son 6 günde 21 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Ülkede bugün sadece 1090 uçuş iptal edilirken, 95 bine yakın kişi elektriksiz kaldı.

Aralıksız Kar Yağışı ve Soğuk Hava Dalgası Etkili Oldu

Tennessee, New York, Arkansas, Kansas, Oregon ve Mississippi eyaletlerini içine alan 6 eyalet, 12 Ocak'tan bu yana devam eden kar yağışı ve soğuk hava dalgasının etkisi altında kaldı. Bu bölgelerde yaşamını yitirenlerin sayısı 21'e ulaştı.

Abd Kış 1

Tennessee Sağlık İdaresi ve yerel yetkililer, sadece Tennessee'de 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, diğer 5 eyalette de 14 kişinin öldüğü açıklandı.

Buffalo Kenti'nde Kar Kalınlığı 75 Santimetreyi Aştı

Meteoroloji servisleri, New York'un Canada sınırındaki Buffalo kenti civarında kar kalınlığının 75 santimetreyi aştığını ve araçla seyahatin neredeyse imkansız hale geldiğini bildirdi. Karla karışık rüzgarın hızının yer yer saatte 65 kilometreye kadar çıkacağı uyarısında bulundu.

Abd Kış 2

Soğuklar Cuma Gününe Kadar Tehlikeli Seviyede Olacak

Ülkenin orta kesimlerinde soğuk hava cuma gününe kadar tehlikeli seviyelere ulaşacak ve donma riskini artıracak.

Abd Kış 3

Uçuşlar ve Elektrik Kesintileri

FlightAware sitesine göre, ABD'de bugün 1090 uçuş iptal edildi, 4 bin 221 uçuş ise gecikmeli yapıldı. Poweroutages sitesi ise kış şartları nedeniyle üç eyalette toplam 95 bine yakın kişinin elektriksiz kaldığını kaydetti.

Abd Kış 4

Kaynak: AA