Amerikalı şarkıcı Jennifer Grout, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'ye mesaj gönderdi. Türkçe paylaşımında sevenlerine destekleri için teşekkür eden Grout, koronavirüs salgını bittikten sonra en kısa zamanda Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini söyledi. Grout, mesajında 'Son günlerde Türkiye’den birçok takipçi aldım. Bu sebeple size Türkçe küçük bir mesaj göndermek istedim. Güzel mesajlarınız, desteğiniz ve sevginiz için hepiniz teşekkür ederim. Koronavirüs salgını bittikten sonra güzel ülkenizi ziyaret edeceğim' ifadelerini kullandı.

Sultanahmet Camii'ni ziyaret etmek çok uzun zamandır hayalimde

Türkiye’ye gelerek Türk kahvesi keyfini yaşamak istediğini ifade eden ABD şarkıcı Grout, 'Blue Mosque olarak bilinen Sultanahmet Camii'ni ziyaret etmek, ünlü semazenleri izlemek, çok uzun zamandır hayalimde. Umarım hepiniz iyisinizdir. Allah sizinle olsun, sizi korusun. Bir daha ki sefere kadar selamlar' dedi.

‘Âyete’l-kürsî’yi okuyan şarkıcı dinleyenlerini kendine hayran bırakmıştı

2013 yılında Lübnan'da katıldığı 'Turbs Got Talent' adlı yarışma programı ile adını duyuran Jennifer Grout’ın Kuran-ı Kerim’den okuduğu Bakara Suresi’nin 255. Ayeti olan 'Âyete’l-kürsî' videosu sosyal medyada hızlıca yayılmış ve dinleyenlerini kendine hayran bırakmıştı. Grout, Türkiye'de gördüğü ilgiden dolayı Türkiye'ye selam göndererek "Selamun Aleyküm tüm muhteşem Türk insanları. İki gündür mesajlarınızı alıyorum. Kur'an'a erişmek çok kolay. Kur'an'ı keşfetmek ya da dinlemek isteyen herkes için Kuran'ın erişilebilir olduğunu göstermek istedim' ifadelerini kullanmıştı.

Kur'an-ı Kerim okunuşu kendi başına bir sanattır

'Kur'an-ı Kerim okunuşu kendi başına bir sanattır ' diyen Jennifer Grout, Arap müzik öğretmeninin Kur'an okunuşlarını dinlemesini önerdiğini ve birçok Arap müzik ikonunun Kur'an'ı okumaya başladığını söylemişti. İTTİFAK