Acun Ilıcalı, Hull City'nin sahibi olarak bir başka kulübü daha satın almayı planlıyor. Daha önce İrlanda'dan bir kulüp almayı düşünen ancak bu planından vazgeçen Ilıcalı, rotayı Slovenya'ya çevirdi.

Ilıcalı, Slovenya'dan Sportklub'a yaptığı açıklamada, "Slovenya'daki en uygun kulübü araştırdıktan sonra tercihimizin Maribor olduğuna karar verdik. Geçen hafta Maribor'daydım, şehri ve stadyumu çok beğendim. Kulübü yöneten insanları da çok sevdim." şeklinde konuştu.

İstanbul, 2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak İstanbul, 2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak

Maribor'un en doğru proje olduğunu belirten Ilıcalı, "Diğer kulüplere de saygı duyuyorum. Mura çok başarılı, Olimpija Avrupa'da önemli işler yaptı ama Maribor da öyle. Sonunda bir karar vermemiz gerekiyordu. İki ay boyunca araştırdık ve düşündük. Maribor'un en doğru proje olduğuna karar verdik." ifadelerini kullandı.

Maribor, geçen sezon Avrupa Konferans Ligi'nin 3. eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi olmuştu. Sarı-lacivertliler, Maribor'u toplamda 6 golle geçerek tur atlamıştı.

Ilıcalı, Sloven futbolcu Miha Zajc ile ilgili soruya, "Hull City'yi devraldığımda ilk hedefim Zajc'tı ama ne yazık ki o Fenerbahçe'de kalmaya karar verdi. Biraz da şanslıyım çünkü ben de bir Fenerbahçe taraftarıyım. Gelecekte neler olacağını göreceğiz. Projemizi Slovenya'da, Sloven oyuncularla gerçekleştirme adımına taşıdığımızda belki Maribor'a gelmek isteyebilir. Hull'da da onunla her zaman ilgileniyoruz." yanıtını verdi.

Kaynak: AA