Avukat Yusuf Özer İYİ Parti’nin Sarıçam İlçe Belediye Başkan Adayı gösterildi. İYİ Parti Grup Toplantısı’nda adaylığı ilan edilen Yusuf Özer Meclis’e ailesiyle beraber geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) eşi ve çocuklarıyla gelen Yusuf Özer’in eli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından havaya kaldırılarak adaylığı ilan edildi. Özer de ailesiyle beraber parti grubunu selamladı.

Yusuf Ozer Saricam Belediye Baskan Adayi Iyi Parti

Yusuf Özer kimdir?

Avukat Yusuf Özer, 01.04.1972 tarihinde Kozan’ın Tepecikören köyünde dünyaya geldi. 11 çocuklu bir ailenin 6. çocuğu olarak hayata gözlerini açan Özer, ilkokulu köyünde, ortaokulu İmamoğlu’nda, liseyi ise Adana 19 Mayıs Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak eğitimine başladı ve hukuk alanındaki kariyerine ilk adımını attı.

Yusuf Ozer 33

Profesyonel Kariyer ve Siyasi Hayat:

1997 yılından bu yana Adana’da serbest avukatlık yapmakta olan Yusuf Özer, öğrencilik yıllarında çeşitli dergilerin Ankara temsilciliğini üstlendi. 1995 yılında İstanbul Sultanahmet’te bir dergide çalışarak medya alanındaki deneyimini artırdı. 25 yaşında iken Türkiye’nin en genç başkanlarından biri olarak bir siyasi partinin Adana İl başkanlığını üstlendi. Ayrıca, 1999 yılında kısa dönem er olarak askerlik hizmetini tamamladı.

Yusuf Ozer 10

Toplumsal Katılım Projeleri ve Lobici Kimliği:

Yusuf Özer, 2001 yılında başlattığı "Yaşadığımız yeri merkez kabul ederek içinden çıktığımız toplum lehine kamuoyu oluşturmak" projesi ile Köylü ve Çiftçi Lobisi'ni kurdu. "KÖYÇİL" adındaki aylık mecmua ile halkın sorunlarına odaklanarak bu konuda farkındalık yaratma amacını güttü. Bu çalışmalarını 2004 yılında bir dernek haline getirdi.

Yusuf Ozer 22

Uluslararası Deneyim ve Eğitim:

Yusuf Özer, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Avrupa Birliği konulu programa katılarak uzmanlık eğitimi aldı. Ayrıca ABD'nin New York şehri ile Washington'da "ABD seçim sistemi ve Barack Obama"nın seçim kampanyaları hakkında çalışmalar yaptı. Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya ve Lüksemburg'daki birçok şehirde, çeşitli sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve milletvekilleri ile görüşmeler yaparak modern şehircilik konularında kapsamlı çalışmalara imza attı.

Yusuf Özer Özel Hayatı:

Yusuf Özer, evli ve dört çocuk babasıdır. Ailesine duyduğu sevgi ve sorumluluk, onun hem bireysel hem de toplumsal alanda aktif olmasını sağlamıştır.

yusuf özer-1

Av. Yusuf Özer

Adana'nın köklü isimlerinden biri olarak tanınan Avukat Yusuf Özer, hukuki kariyeri ve toplumsal projeleri ile hem yerelde hem de ulusal düzeyde etki yaratmaya devam etmektedir. Hukuki mücadelelerinin yanı sıra toplumsal konularda duyarlılığını sürdüren Özer, Lobici kimliği ve uluslararası alandaki deneyimleri ile dikkat çekmektedir.

Yusuf Özer kaç yaşında?

Yusuf Özer 1 Nisan 1972 tarihinde doğmuştur ve 2024 yılında 52 yaşındadır.

Yusuf Özer aslen nereli?

Yusuf Özer aslen Kozanlıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ