Olayın, ‘Kafes’ operasyonuyla çökertilen Bayğaralar suç örgütünün azmettirdiği belirlendi. Örgüt lideri Ramazan Bayğara’nın talimatıyla cinayeti azmettiren Enes Fidan ile tetikçiler Kerem Kaya ve Ayhan Öncü, operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Hakkari'de Mayıs ayında karla mücadele-İzle Hakkari'de Mayıs ayında karla mücadele-İzle

Suç örgütüne büyük darbe

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, 23 Ekim’de Bayğaralar suç örgütüne yönelik ‘Kafes’ adı verilen operasyon başlatıldı. Adana merkezli 6 ilde düzenlenen baskınlarda, 3 piyade tüfeği, 2 hafif makineli tüfek, 29 tabanca ve 7 av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda ve ara yakalamalarda gözaltına alınan 75 şüpheli tutuklandı. Suç örgütünün, 7 cinayet, 13 silahla yaralama, alacak-verecek konularında sözde mahkeme kurma, korkutma ve haraç alma, iş yerlerine zorla el koyma, uyuşturucu madde ticareti ve dolandırıcılık gibi suçlara karıştığı ortaya çıktı.

Şüpheliler silikon maske takmış

Hacı Mehmet Ulaş cinayetinin de Bayğaralar suç örgütünün işlediği tespit edildi. Örgüt lideri Ramazan Bayğara’nın talimatıyla cinayeti azmettiren Enes Fidan ile tetikçiler Kerem Kaya ve Ayhan Öncü, Sarıçam ilçesindeki bir apartman dairesinde saklanırken yakalandı. Şüphelilerin, saldırı sırasında tanınmamak için silikon maske taktıkları ve güvenlik kamerasına yansıdıkları belirlendi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: (DHA)