6 Ocak 1939 tarihli Cumhuriyet gazetesinde  “Adana kurtuluşunun 17’inci yıldönümü” başlığıyla yayınlanan haberde söz konusu etkinlik için yapılan kutlamalar şöyle anlatılmış:

“Adana kurtuluşunun on yedinci yıldönümü münasebeti ile dün saat 14.30’da Alayköşkünde Toros Gençler Birliği tarafından bir toplantı yapılmıştır. Toplantıya İstiklâl marşile başlanmış, müteakiben birçok gençler tarafından söz söylenmiştir. Resmimiz toplantıda bulunanları göstermektedir.

Adana’daki merasim

Adana 5 (Hususî) – Adana kurtuluşunun 17’inci yıldönümü dün gece yarısından beri burada büyük bir sevinç tezahürlerile kutlanmaktadır. Şehrimiz hemen baştan başa bayraklarla ve elektriklerle donanmıştır. Millî Mücadele esnasında Mersin cephesinde düşmanlarla muharebe edenlerden mürekkeb bir kısım halk, o günkü kıyafetlerle kalabalık bir müfreze halinde başlarında o zaman ki kumandanları olduğu halde saat tam dokuz buçukta şehrin şimal mahallesinden, halkın coşkun alkışları arasında şehre girdi ve kurulan takının altından geçti.”

5 Ocak 1939 Anma Programi Gazete Haberi

Adanalı ünlüler: Çukurova'nın bağrından çıkan o isimler! Foto Galeri: Adanalı ünlüler: Çukurova'nın bağrından çıkan o isimler!

Kaynak: MEHMET POYRAZ