Konuyla ilgili açıklama yapan Göç İdaresi Başkanlığı, iddiaların asılsız olduğunu belirterek söz konusu ziyarette Türkiye'deki düzensiz göçmen durumundaki Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçlerinin ele alındığı kaydedildi.

Bu arada görüşmede Türk bayrağının yer almamasının gerekçesi ise Türkiye'nin Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımaması olarak gösterildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konuyla ilgili şu ifadeler yer verildi:

“Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi kapsamında, Göç İdaresi Başkanlığı heyetinin Afganistan'a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin gerçek dışı iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz bir şekilde yürütülmesi ve düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanabilmesi için kaynak ülkelerle ikili temaslarda bulunulması gerekmektedir. Afganistan'a bu çerçevede gerçekleştirilen ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde, düzensiz göçle mücadelede kararlılığımız vurgulanmış ve ülkemizde düzensiz göçmen konumunda bulunan Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçleri ele alınmıştır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ