2023 Afrika Uluslar Kupası'nın açılış maçında, Trabzonspor'un önemli isimlerinden Nicolas Pepe'nin de yer aldığı Fildişi Sahili, Gine Bissau'yu 2-0 mağlup ederek güçlü bir başlangıç yaptı.

Alassane Ouattara Stadı'nda gerçekleşen mücadelede ev sahibi Fildişi Sahili, 4. dakikada Seko Fofana'nın attığı golle öne geçti.

Turnuvanın açılış maçının ikinci yarısında ise 58. dakikada Jean-Philippe Krasso'nun golüyle skoru 2-0'a getirdi. Bu galibiyetle Fildişi Sahili, A Grubu'nda oynadığı maç fazlasıyla liderliğe yükseldi ve 3 puanla turnuvaya başladı.

Trabzonsporlu Nicolas Pepe, maça yedek kulübesinde başladı ancak 61. dakikada oyuna dahil olarak etkili bir performans sergiledi. Gaziantep FK forması giyen Max Gradel ise maçta süre alamadı.

Gine Bissau Milli Takımı'nda Kayserispor'dan Carlos Mane ve Gaziantep FK'dan Janio Bikel, mücadeleye ilk 11'de başladı. Carlos Mane, 67. dakikada yerini Franculino Gluda Dju'ya bırakırken Janio Bikel, maçın tamamında sahada kaldı.

Fildişi Sahili, bu galibiyetle A Grubu'nda 3 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Turnuvanın yarınki programında, A Grubu'nda Nijerya ile Ekvator Ginesi, B Grubu'nda ise Mısır - Mozambik ve Gana - Yeşil Burun Adaları maçları oynanacak.

Kaynak: AA