Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 8 bin personel alımına dair başvuru süreci tamamlandı. 21 Şubat ile 11 Mart tarihleri arasında alınan başvuruların değerlendirme aşaması devam ediyor. Adaylar, başvuru sonuçlarının nisan ayında açıklanmasını bekliyor.

Değerlendirme Süreci

Başvurular, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan üstünlüğüne göre değerlendirilecek. Alınacak personel sayısı kadar asil ve dört katı kadar yedek aday belirlenecek. KPSS puanlarının eşit olması durumunda, doğum tarihi önce olan ve mezuniyet tarihi önce olan adaylar tercih edilecek.

Atama Süreci

Yerleştirme işlemleri sonrasında, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak adaylardan istenilen belgelerle ilgili ayrıca duyuru yapılacaktır. Atama işlemleri, adayların belge teslimi ve şartları taşıma durumlarına göre gerçekleştirilecek. Ataması yapılan fakat göreve başlamayan veya hakkından feragat eden adayların atamaları iptal edilecektir.

Bakanlık, sonuçların ve atama sürecinin detaylarını resmi internet sayfaları ve Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu üzerinden duyuracak. Adaylara yazılı bir tebligat yapılmayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ