Ak Parti'nin Beylikdüzü ilçesinde kimin aday verileceği merak konusuydu. Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın İstanbul yerel seçimlerinde Ak Parti İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı verildi. Haliç Kongresi Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Günaydı'nın adaylığını açıklayarak Beylikdüzü halkının beklediği adayı ilan etmiş oldu. 

A-20

Gazeteci Mehmet Vayni ve gazetemiz yazarlarından Sosyolog Cafer Vayni.

Peki Mustafa Günaydın Kimdir detayları haberimizde.

MUSTAFA GÜNAYDIN KİMDİR?

Mustafa Günaydın, 29 Ağustos 1971 tarihinde İstanbul Bayrampaşa'da dünyaya gelmiş olup aslen Trabzonlu bir aileden gelmektedir. Eğitim hayatına Nişantaşı Üniversitesi İç Mimarlık ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde başlamış ve çift dal lisans eğitimi ile Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi dalında yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

İş dünyasında aktif rol alan Mustafa Günaydın, 1957 yılında kurulan Tekstil ve İnşaat firmasının ikinci kuşak temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Firma bünyesinde yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Sivil toplum kuruluşlarına olan katkılarıyla da bilinen Günaydın, Beylikdüzü İlçesi'nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti, Kızılay, Yeşilay gibi birçok önemli kuruluşta yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Siyasi kariyerine 2009-2014 yılları arasında AK Parti Belediye Meclis Üyesi olarak adım atan Mustafa Günaydın, 2019 yılı yerel seçimlerinde Beylikdüzü ilçesinden Büyükşehir Meclis Üyesi adayı olarak devam etmiştir. Başarılı performansı ve siyasi liderliği ile 1 Şubat 2021 tarihinde yapılan Beylikdüzü 4. Olağan Kongresi'nde AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı olarak seçilmiştir.

Mustafa Günaydın, evli ve üç çocuk babası olup bir tane de torun sahibidir.

B-3

Telif Hakları Derneği Başkanı da olan gazetemiz yazarlarından Cafer Vayni, 50 Edebiyatçı ile Yüz Yüze Konuşmalar kitabını Mustafa Günaydın’a takdim ediyor..

Kaynak: MEHMET VAYNİ