Merkez Bankası "Sektörel Enflasyon Beklentileri"ni yayınladı Merkez Bankası "Sektörel Enflasyon Beklentileri"ni yayınladı

EPDK'nin Kurul kararıyla, yarından itibaren akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin farklı fiyatlarla satılması uygulamasına son verilecek. "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle ürün satışı yapılmayacak ve aynı tür akaryakıt için tek fiyat geçerli olacak.

Dağıtıcılar Farklılaştırılmış Akaryakıt Satışına Devam Edebilecek

EPDK'nin açıklamasına göre, dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak bu ürünlerin fiyatı, aynı türdeki diğer akaryakıtlarla aynı olacak. Bu kararın amacı, tüketici nezdindeki belirsizlikleri gidermek ve dağıtıcı ile bayilerin operasyonlarını kolaylaştırmak.

Akaryakıt Bayilerinin Finansman Maliyetleri Düşecek

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nin kararını değerlendirerek, bu uygulamanın akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini düşüreceğini belirtti. Okumuş ayrıca, bayilerin kar paylarının artırılması talebinde bulunduklarını ve bu konuyu yakından takip ettiklerini ifade etti.

Kaynak: AA