Aksaray’da Alkollü ve Ehliyetsiz Sürücüler Polisi Peşine Taktı

Aksaray’da “dur” ihtarına uymayan alkollü ve ehliyetsiz iki arkadaş, polisle yarım saatlik kovalamaca yaşadı. Yakalanan sürücü ve arkadaşı, basın mensuplarına tepki gösterdi. Sürücüye 29 bin 959 TL para cezası kesildi.

Polisin “Dur” İhtarına Uymadılar

Olay, gece yarısı Küçük Bölcek Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, rutin devriye sırasında durumundan şüphelendikleri 68 EA 181 plakalı otomobile “dur” ihtarında bulundu. Ancak sürücü Okan Öztürk (24) ve arkadaşı Burak Cengiz (19), fren yerine gaza basarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri de aracın peşine düştü. Araç plakası ve istikameti telsizden anons edilerek tüm ekiplere bildirildi. Aksaray Emniyeti alarma geçti. Sürücünün kaçış güzergahı abluka altına alındı. Sürücü, hem kendi canını hem de polis ve trafikteki diğer sürücülerin canını tehlikeye atarak trafik kurallarını ihlal etti.

Yaya Olarak Kaçmaya Çalıştılar

Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonucu, Büyük Bölcek Mahallesi’nde polis ekipleri tarafından sıkıştırılan sürücü ve arkadaşı, araçla kaçamayacaklarını anlayınca aracı terk edip yaya olarak kaçmaya çalıştı. Ancak bekçi ve polislerin yaya takibi sonucu iki arkadaş kısa sürede yakalandı. Ters kelepçe yapılarak gözaltına alınan sürücü ve arkadaşı, polis otosuna bindirildi.

Basın Mensuplarına Tepki Gösterdiler

Polis otosunda kimlik kontrolünden geçirilen sürücü ve arkadaşı, basın mensuplarının sorularına ve görüntülemelerine tepki gösterdi. Sürücü Okan Öztürk, “Neden kaçtın?” sorusuna “Ehliyetsiz olduğum için kaçtım” diye cevap verirken, polis memurlarına da “Fazla içmedik abi alkol” diye kendini savundu. Trafik polisinin alkol metre ile yaptığı kontrolde sürücünün 1,00 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Arkadaşı Burak Cengiz ise basın mensuplarını tehdit ederek “Çekme” diye bağırdı, sonra da “Çek, çek, istediğin kadar çek. Sana ne? Anam mısın babam mısın oğlum? Çek lan şu telefonu” diye konuştu. İki arkadaş, sorgulanmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.

Sürücüye Ağır Ceza Kesildi

Tüm emniyeti peşine takan ve kovalamaca sırasında birçok trafik kuralını ihlal eden sürücüye ceza yağdı. Sürücüye, tehlikeli şerit değiştirmekten 4 bin 64 TL, yönetmelik dışı araç kullanmaktan 436 TL, dur ihtarına uymamaktan 951 TL, ters yönde araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 8 bin 190 TL, alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, makas atarak trafiği tehlikeye atmaktan 4 bin 64 TL ve diğer ilgili trafik maddelerinden 4 bin 126 TL olmak üzere toplam 29 bin 959 TL para cezası kesildi. Ayrıca sürücüye 20 ceza puanı verildi. Yakalanan araç ise trafikten men edilerek çekici ile yediemin otoparkına götürüldü.

Kaynak: DHA