Aksaray'da gece yarısında yaşanan olayda, polisin "dur" ihtarına uymayan iki arkadaşın neden olduğu kovalamacayla ilgili detaylar ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Ancak araç sürücüsü, polisin "dur" ihtarına uymayarak hızla kaçmaya başladı. Polis ekipleri, aracın plakasını ve kaçış istikametini telsizle diğer ekiplere bildirerek şüpheli aracın takibine başladı.

Aksaray Zanlı

Aksaray Emniyeti alarma geçerken, şüpheli aracın kaçış istikameti abluka altına alındı. Ancak sürücü, trafik kurallarını ihlal ederek tehlikeli bir şekilde kaçmayı sürdürdü. Yarım saat süren kovalamacanın ardından polis ekipleri, şüpheli aracı Büyük Bölcek Mahallesi'nde sıkıştırdı. Sürücü ve araçtaki yolcu, araçtan inerek yaya olarak kaçmaya başladı. Ancak polis ve bekçilerin yaya takibi sonucu şüpheliler kısa sürede yakalandı.

Araç sürücüsü Okan Öztürk ve araçtaki yolcu Burak Cengiz, ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Kimlik kontrolü sırasında sürücü, ehliyetsiz olduğu için kaçtığını belirtti. Alkol kontrolünde ise 1.00 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü, "Fazla içmedik" dese de alkollü araç kullanmaktan ceza alırken, araç sürücüsüne toplamda 29 bin 959 TL para cezası kesildi.

Olay sırasında basın mensuplarına rahatsızlık veren araçtaki yolcu Burak Cengiz, önce "Çekme" dedikten sonra "İstediğin kadar çek" deyip poz verdi. Ters kelepçeyle gözaltına alınan iki şahıs, sorgulanmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Kaynak: İHA