İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile partisinin eski lideri Meral Akşener'in görüşmesine dair, yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız ziyaretten sonra da telefonla beni aramak suretiyle bilgilendirdi. Genel olarak Türkiye'yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundular” ifadelerini kullandı.

"Meral Akşener'e Cumhurbaşkanı Yardımcılığı verilmesi" yönünde bazı iddiaların ortaya atılması üzerine Dervişoğlu, buna ihtimal vermediğini söyledi.

Gökhan Günaydın: Anketler CHP'nin seçimden galip çıkacağını gösteriyor Gökhan Günaydın: Anketler CHP'nin seçimden galip çıkacağını gösteriyor

Halk TV’de değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Dervişoğlu,  gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partisinin eski lideri Akşener'in görüşmeyle ilgili kendisini bilgilendirdiğini belirten Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler yapmış insanların bu ziyaretleri karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal bir şey yok. Zannediyorum, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu temel meselelerle alakalı olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Sayın Genel Başkanımız, ziyaretten sonra telefonla beni aramak suretiyle bilgilendirdi. Genel olarak Türkiye'yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundular. Onun dışında 'özel' diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadılar."

Siyasi parti liderlerinin birbirlerini ziyaret etmesiyle "normalleşme" sağlanacaksa, tüm siyasi parti genel başkanlarıyla konuşmaya razı olduğunu kaydeden Dervişoğlu,  ancak Türkiye'nin önündeki problemler kaldırıldıktan sonra normalleşmeyi destekleyebileceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası bir görüşmesinin olup olmayacağına dair soruyu da Dervişoğlu, şu ifadelerle yanıtladı:

“Şu anda bana intikal etmiş bir şey yok. Ben yeni seçilmiş genel başkanım. Sayın Cumhurbaşkanı şayet bize gelir, başarı dileklerinde bulunursa, ziyaret ederse, ben de iadeiziyaret yapmaktan imtina etmem dedim. Şu anda kendisinden bana gelmiş ne bir davet var ne de genel başkan seçilmem münasebetiyle gerçekleştirdikleri bir tebrik ziyareti var.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akşener ile görüşüp henüz kendisiyle görüşmemesi noktasında bir tepkisi bulunmadığını ifade eden Dervişoğlu, ziyaretin Meral Akşener'e zarar vermeyeceğini de kaydetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ