Fransa 2. Lig takımlarından Bordeaux’nun Honduraslı golcüsü Alberth Elis, geçirdiği kafa travması sonrası uyutulduğu yapay komadan çıkarıldı. Kulüp, futbolcunun ailesinden gelen mesajı paylaşarak, Elis’in yavaş yavaş iyileştiğini duyurdu.

Maçta korkutan anlar yaşanmıştı

Elis, 24 Şubat’ta deplasmanda Guingamp ile oynanan ve 1-0 kazanılan maçın ilk dakikasında rakip savunmacı Donacien Gomis ile kafa kafaya çarpışmış ve baygın halde yere yığılmıştı. Saha içinde yaklaşık 8 dakika tedavi edilen 28 yaşındaki futbolcu, ambulansla hastaneye götürülmüştü. Elis, burada yapılan müdahalenin ardından kafa travması nedeniyle ameliyata alınmış ve yapay komaya sokulmuştu.

Ailesinden teşekkür mesajı

Bordeaux Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Elis’in ailesinin kendilerine gönderdiği mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Alberth uyanıyor ve yavaş yavaş iyileşmeye başladı. Ancak temkinli davranmak istiyoruz çünkü gelecek birkaç gün çok önemli. Desteğiniz, cesaret verici sözleriniz ve dualarınız için teşekkür ediyoruz. Özellikle sağlık ekiplerine gösterdikleri ilgiden dolayı minnettarız. Alberth bir savaşçı, durumu hakkında sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz.”

Kaynak: AA